ΗΛΙΚΙΑ 6 - 13    ΑΡΘΡΑ

Αυτός ο ανεξήγητος εκνευρισμός μετά το σχολείο!

Παίρνετε το παιδί σας απ' το σχολείο και μόλις φτάνετε σπίτι, ένα άγριο θηρίο εμφανίζεται! Εκνευρισμός κι επιθετικότητα! Αναρωτιέστε τι συνέβη στο σχολείο... ή τι κάνετε εσείς λάθος. Μην ανησυχείτε, είναι η κατάρρευση μετά το σχολείο, συμβαίνει σε όλους...

Να το διαβάζουμε ή όχι; Οδηγός για... πρωτάκια

Πρέπει να διαβάζουμε το παιδί μας στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, είναι προτιμότερο να το ελέγχουμε μετά ή αρκεί να βρισκόμαστε μαζί του στο δωμάτιο; Τελικά, τι να κάνει ο (δόλιος) γονιός;

10 πράγματα που οι ευτυχισμένες μαμάδες κάνουν διαφορετικά

Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι η μητρότητα θα τις κάνει αυτόματα ευτυχισμένες. Κι ενώ αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, το να μεγαλώνεις ένα παιδί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε κάνει κάθε μέρα να ξυπνάς με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Γιατί ο μπαμπάς δεν περνάει χρόνο με τα παιδιά και πώς μπορεί αυτό ν' αλλάξει.

Ταϊζεις τα παιδιά. Κάνεις μπάνιο τα παιδιά. Βάζεις για ύπνο τα παιδιά. Εντωμεταξύ, ο άντρας σου κάθεται εκεί, στο παράλληλο σύμπαν του. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί δεν περνάει χρόνο με τα παιδιά. Ίσως αναρωτιέσαι πότε αυτή η ομάδα των δύο μετατράπηκε σε υπερδύναμη του ενός.

Ενδοσχολική Βία: τι είναι, γιατί συμβαίνει, πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι, πως ορίζεται, τι περιλαμβάνει η έννοια αυτή; Kαλό θα ήταν να μπορούμε να την ορίσουμε διότι σαν κοινωνία, συνήθως με μια τάση υπερβολής, τείνουμε να ορίσουμε ως bullying και το παραμικρό επεισόδιο μέσα σε κάθε σχολείο.

«Μαμά, δεν θέλω να πάω σχολείο!»: Τι μπορείτε να κάνετε

Τι γίνεται όταν το παιδί αρνείται συστηματικά να πάει σχολείο, δεν θέλει να αποχωριστεί το οικογενειακό περιβάλλον και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται;

3 πράγματα που μετρούν περισσότερο από την πειθαρχία

Ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει να τους λες πότε και πώς να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Ανατροφή σημαίνει να δημιουργείς τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους σαν άνθρωποι.

Παιδικές ζωγραφιές... αξιοποιήστε τις!

Είτε θεωρείτε ότι έχετε έναν μικρό Picasso στο σπίτι σας είτε όχι, το πιθανότερο είναι πως θα φυλάτε σαν μικρούς θησαυρούς τις παιδικές ζωγραφιές. Από τις πρώτες μουτζούρες με τις δακτυλομπογιές μέχρι τα σπίτια, τα καράβια, τους ήλιους και τα λουλούδια, τώρα που μεγαλώνει.

Το τοξικό αποτέλεσμα της… ντροπής

Τα λόγια, οι λέξεις, οι φράσεις που χρησιμοποιούν οι γονείς όταν απευθύνονται στα παιδιά έχουν τεράστια επίδραση στην εικόνα που δημιουργούν για τον εαυτό τους από τα πρώτα χρόνια κιόλας της ζωής τους. Με άλλα λόγια, βλέπουν τον εαυτό τους όπως τους βλέπουν οι γονείς και τα κοντινά τους πρόσωπα.

Τα 10 χαρακτηριστικά των ταλαντούχων παιδιών

Κάποια παιδιά, χαρακτηρίζονται ως προικισμένα ή ταλαντούχα, γιατί έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες δεξιότητες ή ικανότητες σε έναν ή περισσότερους τομείς. Αναγνωρίστε τα σημάδια.

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange