ΗΛΙΚΙΑ 6 - 13    ΑΡΘΡΑ

Πρωταπριλιά! 10+1 τρόποι να κάνετε πλάκα στα παιδιά!

Κάθε χρόνο την πατάτε. Έχετε φορέσει τα αθλητικά σας, με μπόλικη οδοντόκρεμα μέσα. Έχουν υποκριθεί ότι χτύπησαν και σας έκοψαν τη χολή. Έχουν εξαφανίσει το κινητό σας και νομίζατε ότι το χάσατε. Φέτος θα είναι η σειρά σας!

Γνωρίστε το παιδί σας και τους φίλους του κάνοντας τον δημοσιογράφο

Ήδη από τα χρόνια του δημοτικού τα παιδιά θεωρούν τις ερωτήσεις των γονέων προβλέψιμες και βαρετές. Συχνά απαντούν από συνήθεια. «Πώς πήγε το σχολείο;» «Καλά».

Τα υπερκινητικά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευφυή

Η φυσική περιέργεια των παιδιών εξελίσσεται μέσα από την κίνηση. Δεν είναι άστοχη και άσκοπη. Τα ωριμάζει, τα γυμνάζει, προάγει την αυτοεικόνα τους. Βοηθά να ανακαλύψουν την σχέση εαυτού και περίγυρου.

Ποια είναι τα παιδιά της γενιάς Z;

Μετά την γενιά των millennials –όσοι γεννήθηκαν από το 1980 έως το 1995 – η τελευταία γενιά, οι σημερινοί έφηβοι και γενιά Z είναι εκείνοι που πολύ σύντομα θα πάρουν τον κόσμο στα χέρια τους και θα επιχειρήσουν να τον φέρουν στα μέτρα τους.

50 θετικές φράσεις για να λέμε στα παιδιά μας

Ποιες θετικές φράσεις – αντί για αρνητικές – μπορούμε να «φυτέψουμε», ώστε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας; 

Χόρχε Μπουκάϊ - πόσο μεγάλη επίδραση έχει στη ζωή μας η σχέση με τους γονείς μας

Μεταδίδοντας στα παιδιά μας τη συναισθηματική ικανότητα της αγάπης, της φροντίδας και της στήριξης των δικών μας γονιών, τους έχουμε διδάξει αυτήν την ίδια ικανότητα· τους την έχουμε μάθει.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να μας βλέπουν ερωτευμένους

Με το που γεννιούνται τα παιδιά, γίνονται η νούμερο ένα προτεραιότητά μας και αυτό είναι –εν μέρει- το σωστό. Εν μέρει, γιατί πολλές φορές είμαστε τόσο απορροφημένοι από το να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών, που παραμελούμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τον σύντροφό μας.

Μητρότητα: Γίνεται ποτέ πιο εύκολο;

Ναι, η μητρότητα είναι υπέροχη και δεν θα την αλλάζετε με τίποτα, όμως... γίνεται ποτέ πιο εύκολη; Θα μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο π.χ. σε δύο χρόνια από σήμερα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να το ανακαλύψουμε...

Κάντε το διάβασμα παιχνίδι

Τα παιδιά μοιάζουν μ' εμάς. Όταν επιστρέφουν από το σχολείο, το μόνο που θέλουν είναι να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Το πιο λογικό, λοιπόν, είναι να προσπαθούν να αποφύγουν τη μελέτη. Πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα;

Γιατί τα παιδιά φέρονται χειρότερα όταν βρίσκεται η μαμά τους μπροστά;

Σε έρευνα φάνηκε ότι, ανεξάρτητα από τη μέθοδο πειθαρχίας, 100% των παιδιών συμμορφώνονταν καλύτερα σε οδηγίες που τους δίνονταν σε φυσιολογικό τόνο φωνής από άλλο άτομο, εκτός από τη μητέρα τους. Γιατί όμως παρατηρείται αυτό το φαινόμενο;

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange