ΗΛΙΚΙΑ 6 - 13    ΑΡΘΡΑ

Η οικογένεια ως βατήρας

Η οικογένεια αποτελεί πάντοτε τον βατήρα, και κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε στην άκρη του και να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τον κόσμο και τη μετέπειτα ζωή.

Χρειάζεται οι γονείς να πηγαίνουν σε σχολές γονέων;

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε όλους τους γονείς οι οποίοι χρειάζονται καθοδήγηση και ενημέρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανατροπές και δύσκολες καταστάσεις που αφορούν την καθημερινή ζωή του παιδιού τους.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να είναι αισιόδοξα

Η αισιοδοξία είναι μια ικανότητα που πλάθεται κατά την παιδική ηλικία και τα παιδιά είναι μικρά σφουγγαράκια που απορροφούν ό,τι βλέπουν από το περιβάλλον τους.

Από παιδί-βασιλιάς... παιδί-τύραννος

Με την αφθονία των παροχών και την υπερπροστατευτικότητα οι γονείς περνάνε το μήνυμα στα παιδιά "θα έχετε ό,τι ζητήσετε", κι αυτό έχει συνέπειες και στην ενήλικη ζωή.

Σχολική φοβία

Η σχολική φοβία ορίζεται σαν ένας ανεξήγητος και παράλογος φόβος του παιδιού να πάει στο σχολείο. Μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, κυρίως, όμως συμβαίνει κατά την είσοδο στο σχολείο και σε περιόδους σχολικής αλλαγής. Τα αίτια ποικίλλουν. 

Τι δεν κάνουν τα παιδιά όταν παρακολουθούν τηλεόραση;

Όταν ένα παιδί στέκεται με τις ώρες μπροστά από την οθόνη, ουσιαστικά χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να γίνει πιο δραστήριο πνευματικά, συναισθηματικά, καλλιτεχνικά και κυρίως σωματικά.

Όταν το διάβασμα γίνεται ... περιπέτεια

Η σχολική εργασία την οποία καλείται ο μαθητής να ολοκληρώσει στο σπίτι του αποτελεί σε αρκετές περιπτώσεις ένα δύσκολο θέμα χειρισμού για τους γονείς και κατ’ επέκταση και για το ίδιο το παιδί.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα νεύρα του έφηβου παιδιού σας

Ο μέσος έφηβος θα φωνάξει, θα βρίσει, θα κοπανήσει με οργή την πόρτα, θα βάλει τα ακουστικά του και δεν θα ξαναμιλήσει για ώρες.

Ο εφιάλτης του κινητού !

Αναρωτιέστε κι εσείς πότε είναι η σωστή ηλικία για να αγοράσετε στο παιδί σας κινητό τηλέφωνο; Πριν "παραδοθείτε" στην επίμονη γκρίνια του, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να διαβάσει και να γίνει αυτόνομο

Τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να ξεκινήσουν το διάβασμα, κάποια παιδιά καθυστερούν πολύ να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και άλλα χρειάζονται την παρουσία του ενός γονιού, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις...

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange