Είτε θεωρείτε ότι έχετε έναν μικρό Picasso στο σπίτι σας είτε όχι, το πιθανότερο είναι πως θα φυλάτε σαν μικρούς θησαυρούς τις παιδικές ζωγραφιές. Από τις πρώτες μουτζούρες με τις δακτυλομπογιές μέχρι τα σπίτια, τα καράβια, τους ήλιους και τα λουλούδια, τώρα που μεγαλώνει.

Οι παιδικές ζωγραφιές πολλαπλασιάζονται και απλά… δεν χωρούν πια πουθενά. Στην πόρτα του ψυγείου δεν υπάρχει ούτε εκατοστό ελεύθερο. Κάποια στιγμή, πρέπει κάτι να κάνετε. Ιδού λοιπόν ορισμένες ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με τις παιδικές ζωγραφιές.

Δημιουργείστε έναν καλλιτεχνικό τοίχο

Ακριβώς όπως γίνεται σε πολλές τάξεις των σχολείων. Αφιερώστε έναν τοίχο στις καλύτερες παιδικές ζωγραφιές και βρείτε το κουράγιο να πετάξετε τις υπόλοιπες. Ο τοίχος μπορεί να είναι στο παιδικό δωμάτιο, στο playroom, ακόμη και στην κουζίνα. Μπορείτε να στερεώσετε τις ζωγραφιές με πολλούς τρόπους. Από σκοινί με μανταλάκια, μέχρι blue tack.

Χαρτί περιτυλίγματος

Χρησιμοποείστε τις παιδικές του ζωγραφίες για να τυλίξετε τα δώρα για συγγενείς και φίλους. Θα είναι μία πρωτότυπη νότα, που το ίδιο το παιδί θα εκτιμήσει και θα ξαφνιάσει και τους παραλήπτες του δώρου!

Γραμματόσημο

Με την επικράτηση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, το παραδοσιακό γραμματόσημο κάνει την αντεπίθεσή του. Διαλέξτε λοιπόν αυτή που θεωρείται την καλύτερη ζωγραφιά του παιδιού σας, σκανάρετέ την και με το ηλεκτρονικό αρχείο ανά χείρας όπως και μία υπεύθυνη δήλωση ότι σας ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα της ζωγραφιάς επισκεφθείτε τα ΕΛΤΑ. Αρκετά σύντομα θα έχετε σε σελίδες Α4 τα προσωπικά σας γραμματόσημα με την αγαπημένη σας ζωγραφιά. Το κόστος ξεκινά από τα 10 ευρώ για μία σελίδα Α4 με 10 γραμματόσημα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τμήμα φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, στο 210-3353609 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση S.Kovatsi@elta-net.gr.

Στον παππού και τη γιαγιά

Δώστε και σε άλλους τη δυνατότητα να διακοσμήσουν το ψυγείο, τα κάδρα και τους τοίχους τους με τις παιδικές ζωγραφιές. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, δεν είναι άλλοι από τον παππού και τη γιαγιά. Μπορείτε όμως, να στείλετε παιδικές ζωγραφιές και σε άλλους συγγενείς, στα αγαπημένα τους ξαδέρφια ή στους φίλους τους. Μπορείτε ακόμη να αδράξετε την ευκαιρία για μία ενδιαφέρουσα παιδική κατασκευή: ένα κάδρο-κολάζ με τις ζωγραφιές του παιδιού που θα το κάνει δώρο στον παππού και στη γιαγιά

Κλασική και αγαπημένη κορνίζα

Ορισμένες από τις παιδικές ζωγραφιές θα πρέπει όχι μόνο να τις φυλάξετε αλλά και να τις αναδείξετε. Διαλέξτε τις δικές σας αγαπημένες (ή ακόμη καλύτερα τις δικές τους αγαπημένες) και κορνιζάρετέ τις. Διαλέξτε μαζί το χρώμα της κορνίζας που ταιριάζει καλύτερα, ώστε να έχει και το παιδί ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Πρωτότυπη τσάντα

Δημιουργήστε νέα τάση στη μόδα. Διαλέξτε την παιδική ζωγραφιά που σας αρέσει περισσότερο και κάντε την τσάντα, θήκη για το i-phone, μπλούζα, τραπεζομάντηλο, μαξιλάρι ή mouse pad. Με μία απλή αναζήτηση στο internet, θα βρείτε sites που κάνουν τέτοιες εκτυπώσεις. 

Νήπια με carte visite!

Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, αλλά ομολογουμένως είναι πρωτότυπο και πρακτικό. Σκεφτείτε ότι είστε στην παιδική χαρά και θέλετε να ανταλλάξετε τηλέφωνα με αυτή τη συμπαθητική μαμά που μένει στη γειτονιά σας και έχει παιδιά ίδιας ηλικίας. Αντί να παιδεύεστε με τα κινητά ή να ψάχνετε χαρτί να σημειώσετε, μπορείτε απλά να της δώσετε αυτή την κάρτα. Ακόμη και στα δώρα των γάμων και των βαφτίσεων είναι πολύ πιο χαριτωμένο η οικογενειακή κάρτα να έχει μία παιδική ζωγραφιά.

Μία αλλιώτικη τράπουλα

Ξεπερνάμε τα μπρελόκ και τις κούπες και προχωράμε στις τράπουλες. Νομίζουμε ότι είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τον παππού και τη γιαγιά και όχι μόνο. Διαλέξτε την πιο αντιπροσωπευτική ζωγραφιά των παιδιών σας, και δημιουργήστε προσωπικές τράπουλες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για ολυνυκτίες με «μουτζούρη» ή «αγωνία».

Δώστε τους καλλιτεχνική αξία

Χειριστείτε τις παιδικές ζωγραφιές σαν πραγματικά έργα τέχνης και μάλιστα υψηλής αξίας. Τυπώστε τα σε καμβά μικρότερων ή μεγαλύτερων διαστάσεων και διακοσμήστε τις κρεβατοκάμαρες ή ακόμη και το σαλόνι σας. Μία ακόμη ιδέα είναι να κάνετε σμίκρυνση των ζωγραφιών και να τυπώσετε ένα έργο που να απεικονίζει πολλές από αυτές.

Ταπετσαρία

Αντί να τις κολλάτε μία μία στον τοίχο, γιατί να μη δημιουργήσετε μία κανονική ταπετσαρία με τις παιδικές ζωγραφιές; Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ταπετσαρία, είτε πρόκειται για αρχείο με μία ζωγραφιά ή για συνδυασμό μερικών από τις πιο αγαπημένες σας. Μία ακόμη εξαιρετική ιδέα είναι η μαγνητική ταπετσαρία. Στο παιδικό δωμάτιο, στο δικό σας ή στην κουζίνα καλύψτε έναν τοίχο με μαγνητική ταπετσαρία που θα μπορείτε πάνω της να στερεώνετε ό,τι θέλετε (άρα και πολλές παιδικές ζωγραφιές) με μαγνητάκια. Μπορείτε ακόμη να καλύψετε έναν τοίχο με μαγνητική μπογιά και να το μετατρέψετε απλά και εύκολα σε... μαγνητικό τοίχο. 


  Το διαβάσαμε εδώ