ΗΛΙΚΙΑ 6 - 13    ΑΡΘΡΑ

Η ζεστασιά του πατέρα επηρεάζει τις επιδόσεις των παιδιών

Η ζεστασιά της πατρικής αγάπης έχει μια ιδιαίτερη επίδραση στους εφήβους και τους κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη αισιοδοξία και να θωρακίζονται με αποφασιστικότητα να πετύχουν υψηλότερους στόχους.

Η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται μόνο στο φαγητό!

Τρεις νέες έρευνες επισημαίνουν ότι η παιδική παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα υπερβολικού φαγητού, έλλειψης σωματικής άσκησης ή κακού μεταβολισμού.

Τα 6 είδη «τοξικών» ανθρώπων που κάθε μαμά οφείλει ν’ αποφεύγει!

Σε γενικές γραμμές, ως «τοξικοί» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο περνούν «διπλά» μηνύματα βάζοντας τους άλλους σε σκέψεις ή κάνοντάς τους να νιώθουν υποτιμημένοι ή «λίγοι» συγκριτικά με αυτούς. 

Βοηθήστε το παιδί σας να οργανωθεί

Τα πλεονεκτήματα μιας καλής οργάνωσης είναι πολλά. Όντας καλά οργανωμένο, το παιδί της σχολικής ηλικίας θα επιτύχει γρηγορότερα τους στόχους του και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που θα το διευκολύνει και αργότερα στη ζωή του.

Όταν οι γονείς διαφωνούν στη διαπαιδαγώγηση – Πεδίο μάχης;

Αρκετές φορές, οι γονείς έχουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τα παιδιά μεγαλώνοντας μαθαίνουν να έρχονται αντιμέτωπα με μια απαραίτητη διαδικασία για την εξέλιξη και την ανάπτυξή τους.

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο σε 100 απλά βήματα

Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. Καθημερινά δοκιμαζόμαστε σε πολλά επίπεδα και το βράδυ... δίνουμε ρεσιτάλ υπομονής και αγάπης! Αν είστε γονιός μικρού παιδιού θα γελάσετε, αλλά αν είστε γονιός μεγάλου παιδιού... θα νοσταλγήσετε...

5 θυσίες για το... καλό σας!

Όταν γίνεσαι γονιός, λένε όλοι, πρέπει να ξεχάσεις την παλιά σου ζωή. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα και να αφοσιωθείς πλήρως στα παιδιά σου. Όταν, μάλιστα, γίνεσαι μαμά, η ζωή σου -λένε- οφείλει να αλλάξει ακόμα περισσότερο.

Αυτός ο ανεξήγητος εκνευρισμός μετά το σχολείο!

Παίρνετε το παιδί σας απ' το σχολείο και μόλις φτάνετε σπίτι, ένα άγριο θηρίο εμφανίζεται! Εκνευρισμός κι επιθετικότητα! Αναρωτιέστε τι συνέβη στο σχολείο... ή τι κάνετε εσείς λάθος. Μην ανησυχείτε, είναι η κατάρρευση μετά το σχολείο, συμβαίνει σε όλους...

Να το διαβάζουμε ή όχι; Οδηγός για... πρωτάκια

Πρέπει να διαβάζουμε το παιδί μας στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, είναι προτιμότερο να το ελέγχουμε μετά ή αρκεί να βρισκόμαστε μαζί του στο δωμάτιο; Τελικά, τι να κάνει ο (δόλιος) γονιός;

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange