ΗΛΙΚΙΑ 6 - 13    ΑΡΘΡΑ

8 λόγοι για να διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά σας

Μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά συναντούν προκλήσεις με τις οποίες παλεύουν και οι ενήλικες: την προδοσία, τις ίντριγκες, τους τσακωμούς και τη ζήλια.

Όταν τσακώνονται τα αδέλφια

Καθώς τα δυο παιδιά μεγαλώνουν μαζί, αποκτούν σιγά σιγά τη δική τους σχέση καθώς και δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να αντέχουμε να μην παρεμβαίνουμε σα γονείς στους τσακωμούς τους.

25 τρόποι να ρωτήσετε τα παιδιά σας "Πώς ήταν σήμερα στο σχολείο" χωρίς να τα ρωτήσετε "Πώς ήταν σήμερα στο σχολείο";

Δείτε 25 ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά όταν έχουν γυρίσει από το σχολείο, για να είστε σε επαφή με ό,τι συμβαίνει στο σχολείο του.

Γιατί είναι καλό να μοιράζονται τα αδέρφια το ίδιο δωμάτιο

Δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο μεγαλώνουν μαζί κάθε λεπτό. Αυτό τους δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για να αποτυπώσουν αναμνήσεις ακριβώς τη στιγμή που αυτές γεννιούνται.

Μια χαρούμενη μαμά... για τη νέα χρονιά!

Οι υποσχέσεις για τη νέα χρονιά πρέπει να είναι εφικτές και στα μέτρα μας, με πρωταρχικό στόχο να είμαστε καλά κυρίως με τον εαυτό μας, καθώς τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα μονάχα όταν η μαμά τους νιώθει ευχαριστημένη και γεμάτη από τη ζωή.

Αγόρια + Κορίτσια = Ισότιμα

Eίναι σημαντικό οι γονείς να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους από νωρίς έτσι ώστε να αποφεύγουν τα στερεότυπα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ισότιμων ευκαιριών και αποδοχής.

To δώρο που κάθε παιδί λαχταράει για τις γιορτές

Στην πραγματικότητα, το δώρο που κάθε παιδί επιθυμεί είναι να νιώσει ότι είναι άξιο ν΄ αγαπιέται κάθε στιγμή, ότι ανήκει σε μια κοινότητα που το αγκαλιάζει, το υπολογίζει, το υποστηρίζει και τιμά τη μοναδικότητά του.

Η απόλαυση του να είσαι γονιός!

Όταν είσαι γονιός, απλά δεν έχεις τη «πολυτέλεια» να μιζεριάζεις ακόμη και για τα πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να έχει η ζωή σου. Τα παιδιά σου γίνονται το καλύτερο αντικαταθλιπτικό σου με μακροχρόνια, ευεργετικά αποτελέσματα!

5 ιδέες για να μην σας ζητούν τα παιδιά σας πολλά δώρα για τα Χριστούγεννα

Ειδικά για τα Χριστούγεννα πολλοί γονείς διατρέχουν τον κίνδυνο να ξοδέψουν παραπάνω προκειμένου να ικανοποιήσουν τα παιδιά τους. Πώς να χειριστείτε το "θέλω κι αυτό..." και να μάθετε στα παιδιά σας κάτι σημαντικό μέσα απ' αυτή τη διαδικασία;

Διαζύγιο: Τι καταλαβαίνουν τα παιδιά σε κάθε ηλικία;

Οι γονείς, γνωρίζοντας τι μπορεί να καταλάβει το παιδί τους ανάλογα με την ηλικία του, μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση και να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί ευκολότερα στα νέα δεδομένα.

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange