ΗΛΙΚΙΑ 6 - 13    ΑΡΘΡΑ

Κάντε το διάβασμα παιχνίδι

Τα παιδιά μοιάζουν μ' εμάς. Όταν επιστρέφουν από το σχολείο, το μόνο που θέλουν είναι να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Το πιο λογικό, λοιπόν, είναι να προσπαθούν να αποφύγουν τη μελέτη. Πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα;

Γιατί τα παιδιά φέρονται χειρότερα όταν βρίσκεται η μαμά τους μπροστά;

Σε έρευνα φάνηκε ότι, ανεξάρτητα από τη μέθοδο πειθαρχίας, 100% των παιδιών συμμορφώνονταν καλύτερα σε οδηγίες που τους δίνονταν σε φυσιολογικό τόνο φωνής από άλλο άτομο, εκτός από τη μητέρα τους. Γιατί όμως παρατηρείται αυτό το φαινόμενο;

Οργανωθείτε και κερδίστε χρόνο!

Όταν είσαι γονιός, συχνά φαίνεται ότι ο χρόνος σε ξεπερνά. Φαγητό, ψώνια, δραστηριότητες, συναντήσεις: τα πάντα φαίνονται δύσκολα όταν η μέρα έχει μόνο 24 ώρες!

Προστασία των παιδιών από την έκθεση τους στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία (wifi, Bluetooth, κινητά τηλέφωνα)

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει απόλυτα τεκμηριωθεί η βλαβερή επίδραση τους στο ανθρώπινο σώμα εντούτοις είναι σοφό να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, έτσι ώστε τα παιδιά μας να εκτίθενται όσο το δυνατό λιγότερο στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία.

Η συμβολή της λογοτεχνίας στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού

Μακροχρόνιες έρευνες απέδειξαν ότι η μύηση του παιδιού από την πολύ μικρή του ηλικία στον έντεχνο λόγο συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια, στην ανάπτυξη της φαντασίας, στην ψυχική ωρίμανση και φυσικά στην γλωσσική του ανάπτυξη.

Γκρίνια: Σταματήστε την με 6 απλούς τρόπους!

Τα παιδιά γκρινιάζουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κάποια παιδιά αγχώνονται περισσότερο από άλλα ή, ακόμη χειρότερα, αγχώνονται με το παραμικρό!

Σταματήστε να μου λέτε πόσο τυχερή μαμά είμαι που δεν δουλεύω

Το να μένει στο σπίτι ένας νέος γονιός σήμερα διαφέρει πολύ από τον τρόπο που παρουσιάζονται οι μη εργαζόμενες μαμάδες στις ταινίες και το να μπορούμε να μιλάμε γι’αυτό ανοιχτά θα βοηθήσει τους μελλοντικούς γονείς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη ζωή τους.

Η μουσική βοηθάει στο διάβασμα

Όταν μελετάμε, είναι σημαντικό να επιλέξουμε την κατάλληλη μουσική. Αυτή η συσχέτιση αυξάνει τη συγκέντρωση και διεγείρει τη διαδικασία της μάθησης.

Εφηβεία και η τέχνη της δύσκολης συζήτησης

Υπάρχουν γονείς που έχουν καταφέρει την επικοινωνία και εμπιστοσύνη στη σχέση με τα παιδιά τους, κι ακόμη και οι έφηβοι ζητούν τη συμβουλή τους. Πώς το καταφέρνουν;

Διαταραχές συμπεριφοράς

Ένα άτομο μπορεί να διαγνωσθεί  με διαταραχή άγχους μόνο εάν το επίπεδο του άγχους του είναι τόσο υψηλό ώστε να διαταράσσει σημαντικά η λειτουργικότητα του σε σημαντικούς τομείς της ζωής π.χ σπίτι, σχολείο κλπ.

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange