ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

10 λόγοι που αγαπώ περισσότερο τον σύντροφό μου (από τότε που έγινα μητέρα)

Ακόμη κι αν η αγάπη μας για το σύντροφό μας είναι πλέον δεδομένη, ακόμη κι αν κάποιες φορές νιώθουμε ότι δε μας συμπαραστέκεται όσο θα θέλαμε, αν το δούμε θετικά πάντα υπάρχουν κάποιοι λόγοι που συνεχίζουμε να αγαπάμε τον πατέρα των παιδιών μας.

Πανελλήνιες: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας;

Ο έφηβος βρίσκεται ήδη σε μια ευάλωτη θέση και αν καταλάβει ότι οι γονείς του δεν μπορούν να αντέξουν να ακούσουν τις αγωνίες του, δεν θα τους πλησιάσει. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τον βοηθήσουμε;

Η σεξουαλικότητα στη νηπιακή, παιδική κι εφηβική ηλικία

Η εικόνα του εαυτού και συγκεκριμένα του σώματος δεν σταματά σχεδόν ποτέ να απασχολεί τον άνθρωπο. Σημασία βέβαια έχει η εξοικείωση, η φροντίδα, η αγάπη και αποδοχή που θα δείξει κάποιος από την νηπιακή του κιόλας ηλικία.

5 τρόποι για να βοηθήσεις το παιδί σου ν'ανακαλύψει τα ενδιαφέροντά του

Όταν ενθαρρύνουμε τους έφηβους και τους στηρίζουμε στις ανησυχίες τους για αποτυχία, τότε εξασφαλίζουμε την προσωπική τους ανάπτυξη στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας αλλά και αργότερα.

3 βασικές συνήθειες των δυστυχισμένων ανθρώπων

Πέρα από σημαντικά γεγονότα ή σταθερές στη ζωή μας που μπορούν να καθορίσουν την ψυχολογία μας, ο τρόπος που οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας μπορεί σίγουρα να επηρεάσει το πόσο ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι νιώθουμε.

Κάνετε το παιδί σας (να θέλει) να διαβάσει

Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα παιδί να αφήσει το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση για χάρη του βιβλίου, το οποίο αδυνατεί να ανταγωνιστεί την ψυχαγωγία που παρέχει η τεχνολογία σήμερα. Δεν είναι, όμως, αδύνατο.

Εφηβεία και διατροφικές διαταραχές

Όταν ο έφηβος με διατροφικές διαταραχές, αναγνωρίσει και εκφράσει τις συγκρούσεις του, παύει να χρησιμοποιεί την τροφή του προκειμένου να αρνηθεί τον εαυτό του ή τους άλλους.

Η υπερπροστασία εκθέτει τα παιδιά στους ίδιους κινδύνους με την αδιαφορία

Τα υπερπροστατευμένα παιδιά συχνά παραμένουν ανώριμα συναισθηματικά, γιατί την ώρα που, ως μάνα, ελέγχεις αν φόρεσε ζακέτα ή αν έπλυνε τα χέρια του μετά το μπάσκετ, ξεχνάς να του εμφυσήσεις δύναμη, ξεχνάς να του εκφράσεις αγάπη.

Πρωταπριλιά! 10+1 τρόποι να κάνετε πλάκα στα παιδιά!

Κάθε χρόνο την πατάτε. Έχετε φορέσει τα αθλητικά σας, με μπόλικη οδοντόκρεμα μέσα. Έχουν υποκριθεί ότι χτύπησαν και σας έκοψαν τη χολή. Έχουν εξαφανίσει το κινητό σας και νομίζατε ότι το χάσατε. Φέτος θα είναι η σειρά σας!

Γνωρίστε το παιδί σας και τους φίλους του κάνοντας τον δημοσιογράφο

Ήδη από τα χρόνια του δημοτικού τα παιδιά θεωρούν τις ερωτήσεις των γονέων προβλέψιμες και βαρετές. Συχνά απαντούν από συνήθεια. «Πώς πήγε το σχολείο;» «Καλά».

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange