ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

To δώρο που κάθε παιδί λαχταράει για τις γιορτές

Στην πραγματικότητα, το δώρο που κάθε παιδί επιθυμεί είναι να νιώσει ότι είναι άξιο ν΄ αγαπιέται κάθε στιγμή, ότι ανήκει σε μια κοινότητα που το αγκαλιάζει, το υπολογίζει, το υποστηρίζει και τιμά τη μοναδικότητά του.

Η απόλαυση του να είσαι γονιός!

Όταν είσαι γονιός, απλά δεν έχεις τη «πολυτέλεια» να μιζεριάζεις ακόμη και για τα πιο σοβαρά προβλήματα που μπορεί να έχει η ζωή σου. Τα παιδιά σου γίνονται το καλύτερο αντικαταθλιπτικό σου με μακροχρόνια, ευεργετικά αποτελέσματα!

«Γενιά Ζ»: Πώς η τεχνολογία δημιούργησε την πιο συντηρητική γενιά παιδιών μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι έφηβοι που γεννήθηκαν μετά το 2000, η αποκαλούμενη και «γενιά Ζ», είναι η πιο συντηρητική κοινωνικά γενιά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα 3 στάδια της εφηβείας και ... τι να περιμένουμε

Η εφηβική ηλικία διαχωρίζεται σε τρεις υποομάδες με διαφορετικά βιολογικά - σωματικά αλλά και ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά.

Πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του παιδιού σας

Όλοι οι γονείς αγχωνόμαστε όταν συμβαίνουν διάφορα στη ζωή (ή το μυαλό) του παιδιού μας και τα κρατάει μυστικά. Μάθετε πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του και να γίνετε εσείς ο έμπιστος γονιός όπου θα καταφεύγει το παιδί για να μοιραστεί τα μικρά και μεγάλα μυστικά του!

10 συμβουλές για εργαζόμενες μαμάδες

Προφανώς και δεν προλαβαίνετε να τα κάνετε όλα μέσα στη μέρα, προφανώς και θα θέλατε η μέρα να έχει 34 ώρες, από τις οποίες κάποιες να είναι κρυφές και αφιερωμενες μόνο στον εαυτό σας.

Μιλώντας στον έφηβο για την οικονομία... και στο χαρτζιλίκι

Οι έφηβοι, παρά τη μικρή ηλικία τους, αισθάνονται έντονα το «άγχος» της οικονομικής κρίσης. Όταν οι γονείς τους προβληματίζονται, εκείνοι υφίσταται διπλάσια ψυχολογική επιβάρυνση.

Η ζεστασιά του πατέρα επηρεάζει τις επιδόσεις των παιδιών

Η ζεστασιά της πατρικής αγάπης έχει μια ιδιαίτερη επίδραση στους εφήβους και τους κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη αισιοδοξία και να θωρακίζονται με αποφασιστικότητα να πετύχουν υψηλότερους στόχους.

Η φιλία στην εφηβεία

Ο έφηβος θεωρεί πως οι φίλοι του αποτελούν το πιο απαραίτητο και σημαντικό κομμάτι της ζωής του και για αυτό επιδιώκει να περνά μαζί τους όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο παραμερίζοντας πολλές φορές τα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange