ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου ανάμεσα σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, η ηλικία έναρξης σεξουαλικών επαφών ήταν τα 18 χρόνια. Σήμερα η ηλικία αυτή έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα νεύρα του έφηβου παιδιού σας

Ο μέσος έφηβος θα φωνάξει, θα βρίσει, θα κοπανήσει με οργή την πόρτα, θα βάλει τα ακουστικά του και δεν θα ξαναμιλήσει για ώρες.

Ο εφιάλτης του κινητού !

Αναρωτιέστε κι εσείς πότε είναι η σωστή ηλικία για να αγοράσετε στο παιδί σας κινητό τηλέφωνο; Πριν "παραδοθείτε" στην επίμονη γκρίνια του, διαβάστε αυτό το άρθρο.

«Έπιασα το παιδί μου να καπνίζει»

Tο σοκ είναι μεγάλο για τους γονείς όταν ανακαλύπτουν ότι το μέχρι προχθές «μικρό» τους κυκλοφορεί με ένα πακέτο τσιγάρα! Ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή τους;

Η πραγματική φιλία έχει αυτά τα 11 χαρακτηριστικά

Ο Αριστοτέλης είχε χαρακτηρίσει τους αληθινούς φίλους ως «μία ψυχή, σε δύο σώματα», αλλά τι είναι αυτό που διαχωρίζει τις παντοτινές φιλίες από τις πιο περιστασιακές;

Όταν τσακώνονται τα αδέλφια

Καθώς τα δυο παιδιά μεγαλώνουν μαζί, αποκτούν σιγά σιγά τη δική τους σχέση καθώς και δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να αντέχουμε να μην παρεμβαίνουμε σα γονείς στους τσακωμούς τους.

Τι να κάνω για να μην είναι τόσο αυστηροί οι γονείς μου;

Τα παιδιά που κάνεις παρέα έχουν πολλή ελευθερία από το σπίτι τους και οι γονείς τους (όπως λένε τα ίδια) είναι πολύ χαλαροί, κάτι που δε συμβαίνει με τους δικούς σου, με τους οποίους είσαι συνεχώς στην κόντρα.

Μια χαρούμενη μαμά... για τη νέα χρονιά!

Οι υποσχέσεις για τη νέα χρονιά πρέπει να είναι εφικτές και στα μέτρα μας, με πρωταρχικό στόχο να είμαστε καλά κυρίως με τον εαυτό μας, καθώς τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα μονάχα όταν η μαμά τους νιώθει ευχαριστημένη και γεμάτη από τη ζωή.

Εφηβεία και ανασφάλειες

Η περίοδος όπου οι έφηβοι έπαιζαν ξέγνοιαστοι στο πάρκο, στο δρόμο, στην αυλή, που πήγαιναν στο σχολείο χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα φορέσουν ή που δεν περνούσε καν από το μυαλό τους το αν το κόκκινο χρώμα ταιριάζει με το καφέ… τελείωσε!!! 

Αγόρια + Κορίτσια = Ισότιμα

Eίναι σημαντικό οι γονείς να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους από νωρίς έτσι ώστε να αποφεύγουν τα στερεότυπα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ισότιμων ευκαιριών και αποδοχής.

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange