ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

Η μουσική βοηθάει στο διάβασμα

Όταν μελετάμε, είναι σημαντικό να επιλέξουμε την κατάλληλη μουσική. Αυτή η συσχέτιση αυξάνει τη συγκέντρωση και διεγείρει τη διαδικασία της μάθησης.

Εφηβεία και η τέχνη της δύσκολης συζήτησης

Υπάρχουν γονείς που έχουν καταφέρει την επικοινωνία και εμπιστοσύνη στη σχέση με τα παιδιά τους, κι ακόμη και οι έφηβοι ζητούν τη συμβουλή τους. Πώς το καταφέρνουν;

Δεν διαβάζει γιατί είναι ερωτευμένος/η. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Οι έφηβοι δεν είναι πια παιδιά, όπως τα ήθελαν ως τώ­ρα οι γονείς τους, υπάκουα και πειθαρχημένα. Ούτε είναι τα παιδιά που προγραμμάτιζαν οι γονείς τους να είναι, δηλαδή να πραγματοποιούν ικανοποιητικά τις δικές τους επιθυμίες, ίσως και τα δικά τους όνειρα.

Διαταραχές συμπεριφοράς

Ένα άτομο μπορεί να διαγνωσθεί  με διαταραχή άγχους μόνο εάν το επίπεδο του άγχους του είναι τόσο υψηλό ώστε να διαταράσσει σημαντικά η λειτουργικότητα του σε σημαντικούς τομείς της ζωής π.χ σπίτι, σχολείο κλπ.

Η οικογένεια ως βατήρας

Η οικογένεια αποτελεί πάντοτε τον βατήρα, και κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε στην άκρη του και να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τον κόσμο και τη μετέπειτα ζωή.

Χρειάζεται οι γονείς να πηγαίνουν σε σχολές γονέων;

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε όλους τους γονείς οι οποίοι χρειάζονται καθοδήγηση και ενημέρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανατροπές και δύσκολες καταστάσεις που αφορούν την καθημερινή ζωή του παιδιού τους.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να είναι αισιόδοξα

Η αισιοδοξία είναι μια ικανότητα που πλάθεται κατά την παιδική ηλικία και τα παιδιά είναι μικρά σφουγγαράκια που απορροφούν ό,τι βλέπουν από το περιβάλλον τους.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: η επικίνδυνη μόδα των νέων

Ο τρόπος χρήσης του, ενέχει τον κίνδυνο αυξανόμενης έκθεσης σε βλαβερές χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, ακεταλδεϋδη, ακρολεϊνη.

Σχολική φοβία

Η σχολική φοβία ορίζεται σαν ένας ανεξήγητος και παράλογος φόβος του παιδιού να πάει στο σχολείο. Μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, κυρίως, όμως συμβαίνει κατά την είσοδο στο σχολείο και σε περιόδους σχολικής αλλαγής. Τα αίτια ποικίλλουν. 

10 κόλπα για να μάθεις οποιαδήποτε ξένη γλώσσα

Υπάρχουν 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μάθεις ευκολότερα μια ακόμη ξένη γλώσσα. 

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange