ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

3 πράγματα που μετρούν περισσότερο από την πειθαρχία

Ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει να τους λες πότε και πώς να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Ανατροφή σημαίνει να δημιουργείς τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους σαν άνθρωποι.

Το τοξικό αποτέλεσμα της… ντροπής

Τα λόγια, οι λέξεις, οι φράσεις που χρησιμοποιούν οι γονείς όταν απευθύνονται στα παιδιά έχουν τεράστια επίδραση στην εικόνα που δημιουργούν για τον εαυτό τους από τα πρώτα χρόνια κιόλας της ζωής τους. Με άλλα λόγια, βλέπουν τον εαυτό τους όπως τους βλέπουν οι γονείς και τα κοντινά τους πρόσωπα.

Εφηβεία - από την ανεμελιά στην υπευθυνότητα

Ο έφηβος θέλει να ακουστεί, θέλει να μοιραστεί ανησυχίες και σκέψεις για το αύριο, αναζητά να απευθυνθεί σε άτομα με κύρος που θα του εμπνέουν εμπιστοσύνη και θα αποτελέσουν τα πρότυπά του, για το παρόν και το μέλλον. Ας είναι οι γονείς του αυτοί που θα τον ακούσουν.

Η δικαίωση των μαμάδων

Καμμιά μαμά δεν γίνεται απαιτητητική με την κόρη της γιατί έχει κάποιο σκοπό. Χωρίς να το συνειδητοποιεί όμως, συμβάλλει στη δημιουργία μιας δυνατής προσωπικότητας με υψηλές προσδοκίες.Έρευνες το αποδεικνύουν.

Ιδιωτικό σχολείο: Τελικά, τι προσφέρει πραγματικά

Αυτό που ονειρεύονται οι περισσότεροι γονείς για τα παιδιά τους είναι να τους προσφέρουν μια ζωή καλύτερη από την δική τους. Δεν είναι δε λίγοι οι γονείς που -όχι πάντα λανθασμένα- θεωρούν ότι το «καλύτερο» είναι κατά κανόνα και το πιο ακριβό.

Η χειρότερη-καλύτερη μαμά του κόσμου

Είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί να απονείμει στη μαμά του τον τίτλο της κακιάς μαμάς ή ακόμα και της χειρότερης στον κόσμο. Συνήθως όμως αυτό σημαίνει ότι απλά κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

22 κανόνες για μαμάδες που μεγαλώνουν γιους

Μέσα από τους δικούς σας κανόνες ζωής, ο γιος σας θα μάθει να είναι τρυφερός, να αγαπάει, να δίνει αλλά και να σέβεται το άλλο φύλο.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange