ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

Η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται μόνο στο φαγητό!

Τρεις νέες έρευνες επισημαίνουν ότι η παιδική παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα υπερβολικού φαγητού, έλλειψης σωματικής άσκησης ή κακού μεταβολισμού.

Τα 6 είδη «τοξικών» ανθρώπων που κάθε μαμά οφείλει ν’ αποφεύγει!

Σε γενικές γραμμές, ως «τοξικοί» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο περνούν «διπλά» μηνύματα βάζοντας τους άλλους σε σκέψεις ή κάνοντάς τους να νιώθουν υποτιμημένοι ή «λίγοι» συγκριτικά με αυτούς. 

Πέντε είδη βαρεμάρας

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι δεν πλήττουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αντιθέτως έχουν εντοπίσει πέντε διαφορετικούς τύπους ανίας. Ο τελευταίος, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα, θεωρείται μάλιστα ο πιο ανησυχητικός.

Όταν οι γονείς διαφωνούν στη διαπαιδαγώγηση – Πεδίο μάχης;

Αρκετές φορές, οι γονείς έχουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τα παιδιά μεγαλώνοντας μαθαίνουν να έρχονται αντιμέτωπα με μια απαραίτητη διαδικασία για την εξέλιξη και την ανάπτυξή τους.

5 θυσίες για το... καλό σας!

Όταν γίνεσαι γονιός, λένε όλοι, πρέπει να ξεχάσεις την παλιά σου ζωή. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα και να αφοσιωθείς πλήρως στα παιδιά σου. Όταν, μάλιστα, γίνεσαι μαμά, η ζωή σου -λένε- οφείλει να αλλάξει ακόμα περισσότερο.

Αυτός ο ανεξήγητος εκνευρισμός μετά το σχολείο!

Παίρνετε το παιδί σας απ' το σχολείο και μόλις φτάνετε σπίτι, ένα άγριο θηρίο εμφανίζεται! Εκνευρισμός κι επιθετικότητα! Αναρωτιέστε τι συνέβη στο σχολείο... ή τι κάνετε εσείς λάθος. Μην ανησυχείτε, είναι η κατάρρευση μετά το σχολείο, συμβαίνει σε όλους...

Πόση ελευθερία στους έφηβους;

Πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να αυξήσετε τις ευθύνες και την ελευθερία στα παιδιά σας; Πολλοί γονείς ακούνε από τα παιδιά τους πράγματα όπως: «Δεν με εμπιστεύεσαι», «Αφού όλοι το κάνουν», «Δεν είμαι πια μικρό παιδί» κ.α.

10 πράγματα που οι ευτυχισμένες μαμάδες κάνουν διαφορετικά

Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι η μητρότητα θα τις κάνει αυτόματα ευτυχισμένες. Κι ενώ αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, το να μεγαλώνεις ένα παιδί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε κάνει κάθε μέρα να ξυπνάς με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Γιατί ο μπαμπάς δεν περνάει χρόνο με τα παιδιά και πώς μπορεί αυτό ν' αλλάξει.

Ταϊζεις τα παιδιά. Κάνεις μπάνιο τα παιδιά. Βάζεις για ύπνο τα παιδιά. Εντωμεταξύ, ο άντρας σου κάθεται εκεί, στο παράλληλο σύμπαν του. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί δεν περνάει χρόνο με τα παιδιά. Ίσως αναρωτιέσαι πότε αυτή η ομάδα των δύο μετατράπηκε σε υπερδύναμη του ενός.

Ενδοσχολική Βία: τι είναι, γιατί συμβαίνει, πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι, πως ορίζεται, τι περιλαμβάνει η έννοια αυτή; Kαλό θα ήταν να μπορούμε να την ορίσουμε διότι σαν κοινωνία, συνήθως με μια τάση υπερβολής, τείνουμε να ορίσουμε ως bullying και το παραμικρό επεισόδιο μέσα σε κάθε σχολείο.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange