ΗΛΙΚΙΑ 25 +    ΑΡΘΡΑ

12 ιδέες για να επωφεληθούμε από τον ελεύθερο χρόνο μας

Σε κάποιες φάσεις της ζωής μας,  η αλλαγή στην καθημερινότητά μας - είτε γιατί τα παιδιά φεύγουν για σπουδές, είτε λόγω αλλαγής στον εργασιακό τομέα, είτε λόγω σύνταξης - μας δίνει τη δυνατότητα για περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

To πείραμα της Monopoly

Κάπου όλοι μας τους έχουμε εντοπίσει: ο κακομαθημένος και αγενής πλούσιος πελάτης, ο αλαζονικός νεαρός με τα έτοιμα λεφτά και το σπορ αμάξι, ακόμα και η έλλειψη τακτ όταν οι ίδιοι μας οι φίλοι μας κερδίζουν στα χαρτιά. Είναι τελικά χειρότερη η συμπεριφορά των πλουσίων;

Χόρχε Μπουκάϊ - πόσο μεγάλη επίδραση έχει στη ζωή μας η σχέση με τους γονείς μας

Μεταδίδοντας στα παιδιά μας τη συναισθηματική ικανότητα της αγάπης, της φροντίδας και της στήριξης των δικών μας γονιών, τους έχουμε διδάξει αυτήν την ίδια ικανότητα· τους την έχουμε μάθει.

Είσαι ελεύθερη; Να πώς θα βρεις τον κατάλληλο για σένα!

Το να ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά, δεν είναι απαραιτήτως λάθος. Όμως, η εικόνα του άντρα που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα και όταν αργότερα το αντιληφθείς, θα νιώσεις πολύ πληγωμένη.

Η ψυχολογία στην κλιμακτήριο

Τι σημαίνει κλιμακτήριος και πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας βιώνοντας και επιβιώνοντας αυτής της τόσο σημαντικής περιόδου;

Μεταπτυχιακές Σπουδές: Τι, πού και πώς;

Δεν υπάρχει σωστός λόγος να κάνει κανείς μεταπτυχιακό, αλλά κάποιοι λόγοι μπορεί να λειτουργήσουν πιο θετικά και παρακινητικά από ότι κάποιοι άλλοι, και να βάλουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία.

Μητρότητα: Γίνεται ποτέ πιο εύκολο;

Ναι, η μητρότητα είναι υπέροχη και δεν θα την αλλάζετε με τίποτα, όμως... γίνεται ποτέ πιο εύκολη; Θα μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο π.χ. σε δύο χρόνια από σήμερα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να το ανακαλύψουμε...

Ερωτική νοημοσύνη και γάμος

Η στοργική αγάπη αυξάνεται στο γάμο αλλά αυτό χαλάει το σεξ. Γιατί η πολλή στοργή βλάπτει το σεξ; Διότι τo σεξ είναι συνδεδεμένο με το μυστήριο και το άγνωστο, όχι με το να ξέρει ο ένας τα πάντα για τον άλλον.

Προς φοιτητές: Πώς να ξυπνάς (κάθε μέρα) νωρίς το πρωί – και τι να κάνεις μετά.

Καλή η φιλοσοφία περί του ξυπνήματος, αλλά τελικά στην πράξη πώς μαθαίνει κανείς να ξυπνάει νωρίς το πρωί; Όπως όλα τα πράγματα, το θέμα είναι να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη της συνήθειας για να πετύχεις τον στόχο σου μέσα από μικρές, συχνές αλλαγές.

Όταν το παιδί είναι στην εφηβεία ... και ο γονιός στην κλιμακτήριο

Εφηβεία και κλιμακτήριος, δύο περίοδοι στη ζωή μας, όπου η μία θεωρείται η μικρογραφία της άλλης και η επανάληψή της.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange