Εκτός του ότι ζω μόνη μου, οπότε δε χρειάζεται το συχνό σιδέρωμα, είμαι φοιτήτρια στην Αγγλία. Αγγλία σημαίνει βροχή, βροχή και βροχή. Η έννοια της μπουγάδας δεν υφίσταται, όπως επίσης και το άπλωμα των ρούχων. Το στέγνωμα γίνεται στα στεγνωτήρια και μετά από αυτή τη διαδικασία, τα ρούχα των περισσοτέρων μπαίνουν στην ντουλάπα ή όπου αλλού. Αυτά τα χρόνια ως φοιτήτρια, έχω ανακαλύψει διάφορες τεχνοτροπίες, ώστε να κάνω τη ζωή μου όσο πιο εύκολη γίνεται. Σε ό,τι αφορά το σιδέρωμα, έχω παρατηρήσει ότι πολλά ρούχα μετά το στεγνωτήριο δε χρειάζονται σίδερο. Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχουν πουκάμισα ή ρούχα που τσαλακώνονται στην ντουλάπα και και το καταλαβαίνουμε πολλές φορές την τελευταία στιγμή, όταν έχουμε ήδη ντυθεί.

Μην αγχώνεστε και αφήστε τη σιδερώστρα στη θέση της! Σας έχω 3 εύκολες εναλλακτικές, που θα σας λύσουν τα χέρια!

 

Λύση #1

Η συγκεκριμένη τεχνική προέκυψε τυχαία, όταν έκανα ντούζ και είχα ξεχάσει στο μπάνιο μία τσαλακωμένη μπλούζα σε κρεμάστρα. Μόλις τελείωσα το ντουζ μου συνειδητοποίησα ότι την είχα ξεχάσει μέσα και για αρχή πανικοβλήθηκα, όταν την παρατήρησα μετά από λίγο όμως, είδα ότι η μπλούζα έδειχνε σιδερωμένη. Έψαξα στο ίντερνετ πώς μπορεί να συμβεί αυτό και πράγματι, οι υδρατμοί με τους οποίους γεμίζει το δωμάτιο φρεσκάρουν τα ρούχα και τα… ισιώνουν. Το έχω καθιερώσει από τότε και λειτουργεί!

 

Λύση #2

Η δεύτερη express λύση είναι το πιστολάκι. Θα μου πείτε, σιγά το νέο, αλλά και εδώ υπάρχει μυστικό. Για να πετύχετε σωστό ίσιωμα πρέπει το ρούχο να είναι νωπό, οπότε καλό είναι πρώτα να «βρέξετε» ελαφρώς (να ψεκάσετε πχ με spray ή να περάσετε με ένα νωπό πανί) τα σημεία που θέλουν σιδέρωμα και μετά να στεγνώσετε με το πιστολάκι. Προσοχή! Βάλτε μέτρια θερμοκρασία, κρατήστε σε απόσταση ασφαλείας το ύφασμα και ΜΗΝ το κάνετε σε πολύ ευαίσθητα ρούχα.

 

Λύση #3

Πρέσα η θαυματουργή! Τη βλέπω και με βλέπει όλη μέρα κάθε μέρα, αλλά παρέα δεν κάνουμε ποτέ, αφού δεν τη χρησιμοποιώ! Ήταν καιρός να την αξιοποιήσω με κάποιον τρόπο, γιατί λυπόμουν και τα λεφτά που είχα ξοδέψει, για να την αποκτήσω. Αν θέλετε λοιπόν να πατήσετε μερικά σημεία, όπως είναι ο γιακάς, περάστε τα με την πρέσα των μαλλιών. Δείξτε και εδώ προσοχή με τη θερμοκρασία. Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε σε αυτή την περίπτωση είναι να είναι καθαρές οι πλάκες της πρέσας, γιατί, αν έχουν υπολείμματα από προϊόντα styling μαλλιών, μπορεί να λερώσουν το ρούχο.

 

Άρθρο: Αφροδίτη Κράβαρη

 


  Το διαβάσαμε εδώ