ΗΛΙΚΙΑ 0 - 2    ΑΡΘΡΑ

Αμυγδαλίτιδες στα παιδιά!

Τόσο η αμυγδαλίτιδα όσο και η φαρυγγίτιδα είναι βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις στο πίσω μέρος του λαιμού που προκαλούν πονόλαιμο. Όταν το παιδί έχει αμυγδαλίτιδα και φαρυγγίτιδα, οι αμυγδαλές διογκώνονται και εμφανίζουν φλεγμονή. Τι πρέπει να γίνει σ'αυτή την περίπτωση;

Γιατί δεν θα έπρεπε να ζητάμε τη βοήθεια του άντρα μας (αλλά να τη θεωρούμε δεδομένη)

Αυτό που οι ξένοι αποκαλούν “mental load”, το πνευματικό βάρος δηλαδή που προκαλεί το άγχος, αποδεδειγμένα το κουβαλούν οι μαμάδες πολύ περισσότερο. Και ξέρουμε όλοι πως όταν μια μαμά δεν είναι καλά, όλη η οικογένεια δεν είναι καλά.

Τα μωρά θέλουν... συζήτηση!

Τα μωρά που έχουν εκτεθεί σε περισσότερη ανθρώπινη ομιλία είναι καλύτερα στο να καταφέρνουν να βρίσκουν ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούν να επικοινωνούν, καθώς επίσης απορροφούν πιο εύκολα τις πληροφορίες που «στέλνει» το περιβάλλον και ο κόσμος γύρω τους.

Πότε θα περπατήσει το παιδί μου; Τα πρώτα του βήματα

Όλοι οι νέοι γονείς αναρωτιούνται: Πότε θα περπατήσει το παιδί μου; Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς το τέλος του πρώτου έτους της ζωής τους, μεταξύ εννέα και δώδεκα μηνών.

10 μύθοι και αλήθειες για το πρώτο καλοκαίρι του μωρού

Το βουνό κάνει καλό στα παιδιά κάτω του ενός έτους;  Τους πρώτους μήνες το μωρό μπορείνα ταξιδέψει με αεροπλάνο; Tώρα το καλοκαίρι, μπορώ να ετοιμάζω το μπιμπερό του μωρού μου από πριν; Αυτές και άλλες αμφιβολίες για την ασφάλεια του μωρού σας, απαντώνται εδώ.

Οι πρώτες βουτιές με το μωρό στη θάλασσα!

Αν είστε νέα μαμά και η σκέψη, ότι θα βουτήξετε το μωρό στη θάλασσα, σας τρομάζει δείτε πώς θα απολαύσετε ένα ασφαλές μπάνιο παρέα με το μωράκι σας!

Μήπως είστε «υπερβολικά» γονείς;

Το φαινόμενο hyper-parenting είναι πλέον πολύ διαδεδομένο στη μεσαία τάξη σε Αμερική και Ευρώπη και αφορά στους γονείς που είναι τυφλά αφοσιωμένοι στα παιδιά τους. Μήπως ανήκετε κι εσείς σε αυτούς;

Γιατί όταν γινόμαστε μαμάδες είμαστε τόσο επικριτικές;

Μερικές φορές ο πιο εύκολος τρόπος για να διαχειριστείς τη μάχη που γίνεται μέσα σου σαν γονιός, είναι να περάσεις στην αντεπίθεση. Έτσι, αρχίζεις να διογκώνεις τα «λάθη» των άλλων, για να κάνεις τα δικά σου να φαίνονται πιο μικρά.

10 λόγοι που αγαπώ περισσότερο τον σύντροφό μου (από τότε που έγινα μητέρα)

Ακόμη κι αν η αγάπη μας για το σύντροφό μας είναι πλέον δεδομένη, ακόμη κι αν κάποιες φορές νιώθουμε ότι δε μας συμπαραστέκεται όσο θα θέλαμε, αν το δούμε θετικά πάντα υπάρχουν κάποιοι λόγοι που συνεχίζουμε να αγαπάμε τον πατέρα των παιδιών μας.

Πώς να ντύσετε το μωρό σας το καλοκαίρι;

Πόσο ζεσταίνεται άραγε το νεογέννητο; Μήπως κρυώνει; Να του φορέσουμε καλτσάκια; Και το βράδυ; Μήπως παρά τη ζέστη, το μωρό μας χρειάζεται ένα ελαφρύ κουβερτάκι; Ή μήπως τελικά όλα αυτά είναι απλές εμμονές που είχαν οι παλιοί που μας έντυναν σαν κρεμμύδια; 

copyright © 2024 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange