ΗΛΙΚΙΑ 13 - 18    ΑΡΘΡΑ

“Κολλημένοι” στις οθόνες οι Έλληνες έφηβοι

Aπό τη μία μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης ή βίντεο από τους έφηβους, ενώ από την άλλη αυξήθηκε ραγδαία η ενασχόλησή τους με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και λιγότερο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Πρέπει τα παιδιά μας να μελετούν το καλοκαίρι;

Η καλοκαιρινή μελέτη είναι μία πλήρης απασχόληση και αυτό δεν πρέπει κανένας γονέας να το ξεχνάει. Τα παιδιά πρέπει να χαλαρώνουν και να αποτοξινώνονται από μία σχολική χρονιά που συνήθως είναι εντατική και διόλου ευχάριστη.

Τι να κάνουμε αν το παιδί μας καπνίζει

I motivi per cui un ragazzo inizia a fumare possono essere i più svariati, ma il punto non è tanto il come e il perché inizia, quanto piuttosto riuscire a farlo smettere. Come sappiamo tutti infatti, e chi fuma lo sa meglio degli altri, il fumo genera dipendenza fisica e anche psicologica.

Οργανώστε σκηνικό ...Pizza Party έκπληξη!

Είτε φτιάξετε μόνη σας την πίτσα, είτε όχι, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα ατμόσφαιρα που να θυμίζει λίγο πιτσαρία στην Ιταλία! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν, αλλά και εσείς θα το απολαύσετε!

Πώς το «κυνήγι των likes» καταστρέφει την ευτυχία μας

Το social media μας χαλάνε την διάθεση και δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, υποστηρίζει έρευνα στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Γιατί δεν θα έπρεπε να ζητάμε τη βοήθεια του άντρα μας (αλλά να τη θεωρούμε δεδομένη)

Αυτό που οι ξένοι αποκαλούν “mental load”, το πνευματικό βάρος δηλαδή που προκαλεί το άγχος, αποδεδειγμένα το κουβαλούν οι μαμάδες πολύ περισσότερο. Και ξέρουμε όλοι πως όταν μια μαμά δεν είναι καλά, όλη η οικογένεια δεν είναι καλά.

Τι κερδίζεις μαθαίνοντας ξένες γλώσσες

Όπως διαπιστώνει μια έρευνα, το να μαθαίνεις καινούριες λέξεις ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με την σοκολάτα, το σεξ και τα ναρκωτικά. Κι έχει και πολύ λιγότερες παρενέργειες!

Το μπάνιο στη θάλασσα κάνει καλό στην υγεία μας

Ο Γάλλος βιολόγος Ρενέ Κεντόν, περίπου τρεις δεκαετίες πριν, επισήμανε τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας για τον οργανισμό και απέδειξε ότι το θαλασσινό νερό έχει ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού.

Έφηβοι. Να πάνε διακοπές με την παρέα τους;

Κάποια στιγμή, κυρίως στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, οι έφηβοι επιδιώκουν ή και «απαιτούν» να πάνε διακοπές με τη συντροφιά τους, χωρίς την επίβλεψη των γονιών. Η αρχική σκέψη των περισσότερων γονιών είναι να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Βλέποντας όμως την αντίδραση του εφήβου τους, νιώθουν υποχρεωμένοι να ελιχθούν.

11 μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας το καλοκαίρι

Η αγάπη και η συναισθηματική έκφραση είναι τα θεμέλια της ευτυχίας! Αυτό το καλοκαίρι κάντε τη διαφορά στη ζωή του παιδιού σας αλλά και τη δική σας! Δείχνοντας καθημερινά στο παιδί σας ότι το αγαπάτε, του κάνετε το καλύτερο δώρο της ζωής του!

copyright © 2023 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange