ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AFTERSCHOOL

Το afterschool απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά κάθε ηλικίας.

(Δείτε στο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ αναλυτικά σε ποιούς απευθύνεται και σε ποιούς ΔΕΝ απευθύνεται).

 

Τι χαρακτηρίζει εμάς, τους γονείς του afterschool

Ψάχνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Δεν πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα, γι' αυτό διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, παρακολουθούμε σχολές γονέων για να γίνουμε καλύτεροι γονείς. Μέσα απ' αυτή τη διαδικασία "εκπαίδευσης", γίνομαστε καλύτεροι άνθρωποι. Πιο υπομονετικοί, πιο διαλλακτικοί, πιο ευέλικτοι.

Όταν έχει να κάνει με τα παιδιά μας, δεν παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις, τα ζυγίζουμε όλα και μετά αποφασίζουμε. Κι ενώ παίρνουμε το χρόνο μας στις επιλογές αυτές, έχουμε αποκτήσει μια απίστευτη ετοιμότητα στην καθημερινότητά μας μαζί τους.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μας κάνουν εφευρετικούς. Από την παιδική ως την εφηβική ηλικία των παιδιών μας

- και μάλλον και πιο πέρα - εξασκούμε την εφευρετικότητά και την υπομονή μας. Στοιχηματίζουμε ότι κάποιος που δεν είναι γονιός, αν χρειαζόταν ξαφνικά ν' ανταπεξέλθει σ΄ όλα αυτά, θα παρέδιδε τα όπλα και... θα έφευγε τρέχοντας!

Έτσι, με υπομονή και εφευρετικότητα, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Με αγωνία, κούραση, μα πάνω απ' όλα με αγάπη. Όσο εξαντλημένοι κι αν νιώθουμε μερικές φορές, ξέρουμε στο βάθος ότι αυτό που κάνουμε είναι πολύ σπουδαίο. Με λάθη και παραλείψεις κάποιες φορές, με χιούμορ και αυτοπεποίθηση άλλοτε, είμαστε πάντα εκεί, αδύναμοι και δυνατοί ταυτόχρονα, ανασφαλείς και αποφασισμένοι.

 

Για όλους εμάς φτιάχτηκε το afterschool. Αν είστε κι εσείς ένας από εμάς, ακολουθήστε μας. Μπείτε στην ομάδα μας και πείτε μας τη γνώμη σας. Ελάτε να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας με αισιοδοξία, χιούμορ και αυτοεκτίμηση.

Είμαστε γονείς μέσα στην ελληνική κοινωνία, με τους ρόλους που μας έμαθαν κι εμάς οι γονείς μας. Αυτό δεν μας εμποδίζει να είμαστε ο εαυτό μας.

Το afterschool φτιάχτηκε για μας, τους θαρραλέους γονείς που, εν γνώσει μας, χάσαμε την αυτονομία μας, αλλά που δεν πτοούαστε από τίποτα!

Μέσα απ' αυτό το ταξίδι, αποκτούμε αυτογνωσία και δεξιότητες εντυπωσιακές. Μ' άλλα λόγια, ικανότητες... σούπερ ήρωα!

 

► Αν νιώθετε ότι η φιλοσοφία μας σας ταιριάζει, ακολουθήστε μας στο facebook ή στο pinterest.

► Αν θέλετε να ενημερώνεστε για ό,τι νεότερο από το afterschool, κάντε εγγραφή εδώ για το εβδομαδιαίο newsletter μας.

► Αν θέλετε να το μοιραστείτε μ' ένα φίλο κάντε share ή στείλτε του το afterschool με e-mail.

► Aν θέλετε ν'αφήσετε κάποιο σχόλιο, πατήστε εδώ.

Το afterschool ξεκίνησε από μια απλή ιδέα: να γίνει ευκολότερη τη ζωή των γονιών.

Γιατί θα ήταν πραγματικά ευκολότερη η ζωή μας σαν γονείς αν μπορούσαμε μονομιάς να βρούμε ποιά εξωσχολικά μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά μας, πού βρίσκονται και το βασικότερο, τι σχόλια έχουν κάνει γι'αυτά άλλοι γονείς ή παιδιά που τα δοκίμασαν.

Είναι ρίσκο να παίρνεις σβάρνα τους μαθηματικούς, τα κολυμβητήρια, τα ωδεία αν δεν έχεις μια ιδέα για το ποιό ταιριάζει στις απαιτήσεις σου και εκτός από ρίσκο...είναι και χρονοβόρο!

Τι κάνεις λοιπόν; Ρωτάς τη μαμά του Γιάννη, της Ελένης, ή την κουμπάρα σου που έκουσες ότι έγραψε την κόρη της στο μπαλέτο, "πού λες να πάω;"
Για να μην τα πολυλογούμε κι επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος - το ξέρουν αυτό όλες οι μαμάδες - μπαίνουμε στο afterschool, βρίσκουμε αυτά που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζουν, τα αποθηκεύουμε κάνοντας μια σύνδεση μέλους - δωρεάν φυσικά -, ρίχνουμε μια ματιά στα σχόλια, ενημερωνόμαστε με newsletter για ό,τι νέο σχετικά μ'όλα αυτά που μας ενδιαφέρουν (νέα σχόλια, άρθρα, links) και χαλαρώνουμε για λίγο μ'αυτό.

Ανάλογα με την ηλικία που μας ενδιαφέρει, βρίσκουμε τους απαραίτητους ειδικούς π.χ. στη βρεφική ηλικία ο παιδίατρός μας είναι κάτι σαν μέντορας, στην αρχή του δημοτικού μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι απαραίτητη. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει το παιδί μας μια ξένη γλώσσα, ποιό σπορ είναι κατάλληλο για το σωματότυπό του και άλλα πολλά. Αυτά προσπαθεί το [afterschool] να τα κάνει πιο απλά χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε πληροφορίες εδώ κι εκεί. Γι'αυτό σε κάθε ηλικία υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές και δεν υπάρχουν όλες παντού.

Ο σχεδιασμός του afterschool έγινε έτσι ώστε να λειτουργεί

σαν ένας σύνδεσμος μεταξύ γονιού και παιδιού.

Για παράδειγμα, να μπορεί να πει ο μπαμπάς στον έφηβο γιό του: "Βρήκα μια σχολή καράτε στο afterschool που φαίνεται καλή, είναι στη γειτονιά μας και έχει την καλύτερη αξιολόγηση. Δες τη κι εσύ και πες μου πώς σου φαίνεται". Φυσικά δεν θέλουμε να τη δει ο γιός και να "ξενερώσει" τελείως, αλλά να του κινήσει το ενδιαφέρον να ψάξει λίγο ακόμα - λίγο είπαμε, μην έχουμε και τρελές απαιτήσεις. Αυτό είναι το σκεπτικό, μια αισθητική που να συνδέει τις δύο γενιές χωρίς να βάζει την πληροφορία σε δεύτερη μοίρα γιατί τότε δεν θα υπηρετούσε το σκοπό της. Να είναι μια πληροφορία δυναμική και όχι στείρα. 

Δεν θεωρούμε το afterschool ένα οδηγό αγοράς

αλλά ένα... εργαλείο εξέλιξης.

Αυτό δεν είναι άλλωστε το ζητούμενο; Να εξελιχθούν τα παιδιά μας - κι εμείς μαζί μ' αυτά - με ασπίδα την αγάπη και τη φροντίδα μας και να γίνουν άξια, γερά και χαρούμενα.

Δεν είναι αναγκαίο κακό να μάθουμε μια ξένη γλώσσα ή ένα μουσικό όργανο, είναι μια καλλιέργεια που θα μας ανεβάσει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στη ζωή μας, ανεξάρτητα αν θα βρούμε μια δουλειά στην οποία θα μας ζητήσουν να μιλάμε ρώσικα.

Είναι η αυτοεκτίμησή μας που θ'απογειωθεί όταν θα έχουμε αρκετές και πολύπλευρες γνώσεις και όχι τα πτυχία. Φυσικά τα πτυχία μετράνε και αυτό δεν είναι κακό. Αλλά το ζητούμενο είναι η καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι και να μπορούμε να σταθούμε οπουδήποτε!

Αυτή είναι η φιλοσοφία του afterschool κι ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας στην προσπάθειά αυτή.

copyright © 2024 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange