ΗΛΙΚΙΑ 2 - 6    ΑΡΘΡΑ

Η δύναμη της μουσικής

Όταν «εκθέτουμε» το παιδί στον πολιτισμό, αποκτά μια γεύση για τα πράγματα στη ζωή που θα τροφοδοτούν την ψυχή του. Η μουσική κάνει ακριβώς αυτό.

Η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται μόνο στο φαγητό!

Τρεις νέες έρευνες επισημαίνουν ότι η παιδική παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα υπερβολικού φαγητού, έλλειψης σωματικής άσκησης ή κακού μεταβολισμού.

Τα 6 είδη «τοξικών» ανθρώπων που κάθε μαμά οφείλει ν’ αποφεύγει!

Σε γενικές γραμμές, ως «τοξικοί» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο περνούν «διπλά» μηνύματα βάζοντας τους άλλους σε σκέψεις ή κάνοντάς τους να νιώθουν υποτιμημένοι ή «λίγοι» συγκριτικά με αυτούς. 

5 ερωτήσεις για τα δοντάκια του

Μόλις σκάει το πρώτο δόντι του μωρού, αρχίζουν και οι απορίες: Πότε είναι η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο; Χρειάζονται βούρτσισμα τα νεογιλά δόντια; Να χρησιμοποιώ παιδική οδοντόκρεμα ή μόνο νερό;

Βοηθήστε το παιδί σας να οργανωθεί

Τα πλεονεκτήματα μιας καλής οργάνωσης είναι πολλά. Όντας καλά οργανωμένο, το παιδί της σχολικής ηλικίας θα επιτύχει γρηγορότερα τους στόχους του και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που θα το διευκολύνει και αργότερα στη ζωή του.

Όταν οι γονείς διαφωνούν στη διαπαιδαγώγηση – Πεδίο μάχης;

Αρκετές φορές, οι γονείς έχουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τα παιδιά μεγαλώνοντας μαθαίνουν να έρχονται αντιμέτωπα με μια απαραίτητη διαδικασία για την εξέλιξη και την ανάπτυξή τους.

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο σε 100 απλά βήματα

Κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. Καθημερινά δοκιμαζόμαστε σε πολλά επίπεδα και το βράδυ... δίνουμε ρεσιτάλ υπομονής και αγάπης! Αν είστε γονιός μικρού παιδιού θα γελάσετε, αλλά αν είστε γονιός μεγάλου παιδιού... θα νοσταλγήσετε...

5 θυσίες για το... καλό σας!

Όταν γίνεσαι γονιός, λένε όλοι, πρέπει να ξεχάσεις την παλιά σου ζωή. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα και να αφοσιωθείς πλήρως στα παιδιά σου. Όταν, μάλιστα, γίνεσαι μαμά, η ζωή σου -λένε- οφείλει να αλλάξει ακόμα περισσότερο.

10 πράγματα που οι ευτυχισμένες μαμάδες κάνουν διαφορετικά

Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι η μητρότητα θα τις κάνει αυτόματα ευτυχισμένες. Κι ενώ αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, το να μεγαλώνεις ένα παιδί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε κάνει κάθε μέρα να ξυπνάς με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Γιαγιά, baby sitter ή παιδικός σταθμός;

Επιστρέφεις με το καινούριο, μικροσκοπικό μέλος της μικρής σου οικογένειας στο σπίτι από το μαιευτήριο και για λίγο καιρό ξέρεις ότι θα είστε αυτοκόλλητοι –γιατί, πολύ απλά, δεν γίνεται αλλιώς. Τι γίνεται όμως όταν η επιστροφή στη δουλειά είναι μονόδρομος; Ποιος θα αναλάβει το μωρό;

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange