ΗΛΙΚΙΑ 2 - 6    ΑΡΘΡΑ

22 κανόνες για μαμάδες που μεγαλώνουν γιους

Μέσα από τους δικούς σας κανόνες ζωής, ο γιος σας θα μάθει να είναι τρυφερός, να αγαπάει, να δίνει αλλά και να σέβεται το άλλο φύλο.

Κοινωνική συναίσθηση

Η φροντίδα προς τους άλλους είναι ένας βασικός τομέας στην διαπαιδαγώγηση. Το παιδί μαθαίνει ότι κάθε μέλος της οικογένειας αλλά και της κοινωνίας έχει ανάγκη από την φροντίδα και τον σεβασμό των γύρω του.

Ανάπτυξη λόγου

Μιλήστε με τα παιδιά σας, είναι  πολύ σημαντικό. Τα παιδιά χρειάζονται τις συζητήσεις για να μαθαίνουν. Στην πραγματικότητα τους αρέσει πολύ να μιλάνε, ειδικά στα ζώα! Υπάρχουν παντού ευκαιρίες για να χτίσετε δημιουργικές συζητήσεις! Όταν είστε στο σπίτι και προετοιμάζετε το μεσημεριανό σας, όταν παίζετε στην αυλή, όταν πηγαίνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο.

Απέκτησα αδερφάκι !

Πλησιάζει η ώρα να γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Έρχεται η στιγμή του τοκετού. Οι γονείς σπεύδουν στο μαιευτήριο, ενώ το πρώτο παιδί, νήπιο συνήθως, μετακομίζει στον παππού και την γιαγιά, σε άλλο σπίτι, μερικές φορές και σε άλλη πόλη. Το αδερφάκι του γεννιέται, περνάει τις πρώτες του ημέρες στο μαιευτήριο, χωρίς το μεγάλο να το έχει ακόμα συναντήσει.

Μήπως έχει αχρωματοψία ;

Πρόκειται για μια εκ γενετής διαταραχή της όρασης, για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά τις περισσότερες φορές δεν δυσκολεύει ιδιαίτερα την καθημερινότητα όσων πάσχουν από αυτήν.

Μπαμπάδες εκτός συναγωνισμού

Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι μαμάδες και οι μπαμπάδες παίζουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην ανάπτυξη ενός παιδιού, ο καθένας φυσικά με τον τρόπο του. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα στα οποία ομολογουμένως οι μπαμπάδες τα καταφέρνουν καλύτερα συγκριτικά με τις μαμάδες.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Η πρώτη φορά που ο γονιός θα αφήσει το παιδί του στο σχολείο είναι βαρυσήμαντη, για εκείνον όπως και για το παιδί του. Πολλοί παιδικοί σταθμοί αναγκάζουν τους γονείς να αποχωρήσουν απο την πρώτη κιόλας μέρα, αφήνοντας το παιδί τους μόνο του για πρώτη φορά, χωρίς εκείνο να έχει ακόμα χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης απένταντι στις δασκάλες του.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange