ΗΛΙΚΙΑ 2 - 6    ΑΡΘΡΑ

Γκρίνια: Σταματήστε την με 6 απλούς τρόπους!

Τα παιδιά γκρινιάζουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κάποια παιδιά αγχώνονται περισσότερο από άλλα ή, ακόμη χειρότερα, αγχώνονται με το παραμικρό!

Σταματήστε να μου λέτε πόσο τυχερή μαμά είμαι που δεν δουλεύω

Το να μένει στο σπίτι ένας νέος γονιός σήμερα διαφέρει πολύ από τον τρόπο που παρουσιάζονται οι μη εργαζόμενες μαμάδες στις ταινίες και το να μπορούμε να μιλάμε γι’αυτό ανοιχτά θα βοηθήσει τους μελλοντικούς γονείς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη ζωή τους.

Η μετάβαση από την πάνα στην τουαλέτα - Πότε είναι έτοιμο ένα παιδί;

Ποιες είναι οι βασικές προαπαιτούμενες δεξιότητες για να μπορέσει ένα παιδί να ακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα εκπαίδευσης της τουαλέτας;

Η οικογένεια ως βατήρας

Η οικογένεια αποτελεί πάντοτε τον βατήρα, και κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε στην άκρη του και να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τον κόσμο και τη μετέπειτα ζωή.

Χρειάζεται οι γονείς να πηγαίνουν σε σχολές γονέων;

Η συμβουλευτική γονέων απευθύνεται σε όλους τους γονείς οι οποίοι χρειάζονται καθοδήγηση και ενημέρωση προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανατροπές και δύσκολες καταστάσεις που αφορούν την καθημερινή ζωή του παιδιού τους.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να είναι αισιόδοξα

Η αισιοδοξία είναι μια ικανότητα που πλάθεται κατά την παιδική ηλικία και τα παιδιά είναι μικρά σφουγγαράκια που απορροφούν ό,τι βλέπουν από το περιβάλλον τους.

Από παιδί-βασιλιάς... παιδί-τύραννος

Με την αφθονία των παροχών και την υπερπροστατευτικότητα οι γονείς περνάνε το μήνυμα στα παιδιά "θα έχετε ό,τι ζητήσετε", κι αυτό έχει συνέπειες και στην ενήλικη ζωή.

Τι δεν κάνουν τα παιδιά όταν παρακολουθούν τηλεόραση;

Όταν ένα παιδί στέκεται με τις ώρες μπροστά από την οθόνη, ουσιαστικά χάνει σημαντικές ευκαιρίες για να γίνει πιο δραστήριο πνευματικά, συναισθηματικά, καλλιτεχνικά και κυρίως σωματικά.

Πότε να πάει στον παιδικό;

Όσο καλή μαμά και να είστε, όση διάθεση και γνώσεις και να έχετε δεν μπορείτε με τίποτα να καλύψετε αφενός το εύρος των δραστηριοτήτων ενός παιδικού σταθμού και αφετέρου τα οφέλη που θα έχει το παιδί σας από τη συνύπαρξη με άλλα συνομήλικα παιδιά.

Τι βλέπει το μωρό μου ;

Είναι καλό οι γονείς να γνωρίζουν τα στάδια ανάπτυξης όρασης σε ένα παιδί, ώστε εάν υποπτεύονται ότι το παιδί δεν βλέπει σωστά ή έχει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια (προβλήματα όρασης), να συμβουλεύονται εγκαίρως ειδικό.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange