ΗΛΙΚΙΑ 2 - 6    ΑΡΘΡΑ

Να μάθει να διαβάζει στο νηπιαγωγείο;

Στο Νηπιαγωγείο, όλες οι δραστηριότητες λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές διαφορές από νήπιο σε νήπιο, δεδομένου ότι κάποια νήπια κατακτούν ορισμένες ικανότητες νωρίτερα από κάποια άλλα, τα οποία με τη σειρά τους επιδεικνύουν καλύτερη επίδοση σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς.

Τα πρώτα δοντάκια είναι σημαντικά

Γιατί είναι σημαντικά τα πρώτα δοντάκια, πώς μπορώ να τα προστατεύσω, πότε να ξεκινήσουμε το βούρτσισμα και τι να κάνω αν τραυματιστούν τα δοντάκια του μικρού μου.

Ύπνος: Πώς θα μάθει να κοιμάται μόνο του στο δωμάτιό του;

Αν έχετε ένα μικρό παιδάκι που περιπλανιέται στην κρεβατοκάμαρά σας κάθε βράδυ και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό, δεν είστε οι μόνοι.

8 λόγοι για να διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά σας

Μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά συναντούν προκλήσεις με τις οποίες παλεύουν και οι ενήλικες: την προδοσία, τις ίντριγκες, τους τσακωμούς και τη ζήλια.

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από γονείς, είστε και σύντροφοι.

Ο ερχομός ενός παιδιού, αναμφισβήτητα είναι ένα ευχάριστο γεγονός στη ζωή ενός ζευγαριού. Παράλληλα όμως, ένα παιδί αλλάζει την καθημερινότητα, τις συνήθειες και τις προτεραιότητες του ζευγαριού. 

Όταν τσακώνονται τα αδέλφια

Καθώς τα δυο παιδιά μεγαλώνουν μαζί, αποκτούν σιγά σιγά τη δική τους σχέση καθώς και δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να αντέχουμε να μην παρεμβαίνουμε σα γονείς στους τσακωμούς τους.

Είμαι μαμά και...είμαι καλά!

Όταν γίνεσαι μαμά, η ζωή σου αλλάζει για πάντα. Μέσα στην απόλυτη αφοσίωση, εύκολα όμως χάνεις την παλιά σου ανεμελιά, και εξίσου εύκολα ξεχνάς τις όποιες επιθυμίες σου. 

Γιατί είναι καλό να μοιράζονται τα αδέρφια το ίδιο δωμάτιο

Δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο μεγαλώνουν μαζί κάθε λεπτό. Αυτό τους δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για να αποτυπώσουν αναμνήσεις ακριβώς τη στιγμή που αυτές γεννιούνται.

Παιδιά στο κρεβάτι των γονιών; Πώς θα κόψεις τη συνήθεια

Το μικρό σου θέλει να κοιμάται μαζί σας; Η συνήθεια με τα παιδιά στο κρεβάτι των γονιών είναι συχνή, αλλά υπάρχουν λύσεις για να την αντιμετωπίσεις.

Μια χαρούμενη μαμά... για τη νέα χρονιά!

Οι υποσχέσεις για τη νέα χρονιά πρέπει να είναι εφικτές και στα μέτρα μας, με πρωταρχικό στόχο να είμαστε καλά κυρίως με τον εαυτό μας, καθώς τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα μονάχα όταν η μαμά τους νιώθει ευχαριστημένη και γεμάτη από τη ζωή.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange