ΗΛΙΚΙΑ 2 - 6    ΑΡΘΡΑ

Τι είναι εξίσου θεραπευτικό με τη μητρική αγκαλιά;

Κι όμως, η συνομιλία ενός παιδιού στο τηλέφωνο με την μητέρα του είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματική με την μητρική αγκαλιά της, προκειμένου να δώσει ανακούφιση σε μια δύσκολη στιγμή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που μελέτησε τη χημεία των ανθρωπίνων σχέσεων.

3 πράγματα που μετρούν περισσότερο από την πειθαρχία

Ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει να τους λες πότε και πώς να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους. Ανατροφή σημαίνει να δημιουργείς τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους σαν άνθρωποι.

Παιδικές ζωγραφιές... αξιοποιήστε τις!

Είτε θεωρείτε ότι έχετε έναν μικρό Picasso στο σπίτι σας είτε όχι, το πιθανότερο είναι πως θα φυλάτε σαν μικρούς θησαυρούς τις παιδικές ζωγραφιές. Από τις πρώτες μουτζούρες με τις δακτυλομπογιές μέχρι τα σπίτια, τα καράβια, τους ήλιους και τα λουλούδια, τώρα που μεγαλώνει.

Τα 10 χαρακτηριστικά των ταλαντούχων παιδιών

Κάποια παιδιά, χαρακτηρίζονται ως προικισμένα ή ταλαντούχα, γιατί έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες δεξιότητες ή ικανότητες σε έναν ή περισσότερους τομείς. Αναγνωρίστε τα σημάδια.

Πώς να μάθω στο παιδί μου να μοιράζεται;

Δώστε του το καλό παράδειγμα. Χρησιμοποιείστε τη λέξη "μοιράζομαι" για να περιγράψετε αυτό που κάνετε εσείς και δώστε του να καταλάβει ότι μπορείς να μοιραστείς μια ιστορία, ένα συναίσθημα ή μια ιδέα με τον ίδιο τρόπο που μπορείς να μοιραστείς υλικά πράγματα.

Τι δείχνουν οι ζωγραφιές τους;

Κι όμως, ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε στην καθημερινότητά μας, καθρεπτίζεται στις ζωγραφιές των παιδιών μας. Αν παρατηρήσουμε λιγάκι, θα βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για όλα αυτά που αντιλαμβάνονται.

Όρια από την νηπιακή ηλικία;

Τα παιδιά, από τη νηπιακή ηλικία ακόμα χρειάζεται να μάθουν να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους και να τηρούν ορισμένους κανόνες, ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους, αλλά και να μπορούν να συμβιώνουν με άλλους ανθρώπους.

Προσαρμογή στον παιδικό σταθμό χωρίς προβλήματα!

Οι εργαζόμενες μαμάδες βιώνουν ενοχικά αυτή την κατάσταση. Κι όμως, μιας και δεν ζούμε σε μεγάλες οικογένειες με αυλές και αλάνες γεμάτες αδέρφια, ξαδέρφια και παιδιά της γειτονιάς, ο παιδικός σταθμός είναι μια ιδανική λύση.

Η χειρότερη-καλύτερη μαμά του κόσμου

Είναι πολύ εύκολο για ένα παιδί να απονείμει στη μαμά του τον τίτλο της κακιάς μαμάς ή ακόμα και της χειρότερης στον κόσμο. Συνήθως όμως αυτό σημαίνει ότι απλά κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange