Αναβλητικότητα: Ένας καλός τρόπος να σαμποτάρετε τον εαυτό σας!
Η αναβλητικότητα παρουσιάζει υψηλή συσχέτιση με την αναποφασιστικότητα, την αδυναμία να λάβει κανείς σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του και να αποδεχτεί τις συνέπειες που απορρέουν από αυτές.
Η σημασία του να δείχνεις ευγνωμοσύνη
Εκτιμώντας όλα τα μικρά πράγματα που μας συμβαίνουν, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι και παίρνουμε ενέργεια για να επιτύχουμε τους στόχους μας.
Το μικρό ψέμα φέρνει το μεγάλο
Εξελικτικά δεν μας βοηθά. Γιατί λοιπόν το ψέμα υπάρχει στη ζωή μας; Είναι ένα «εργαλείο» κοινωνικής επιβίωσης που γίνεται όλο και βολικότερο όσο πιο συχνά το χρησιμοποιούμε...
Ο ύπνος δυναμώνει τη μνήμη μας
Είναι πλέον γεγονός ότι το συναίσθημά μας για κάτι, επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την πληροφορία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τα 6 είδη «τοξικών» ανθρώπων που κάθε μαμά οφείλει ν’ αποφεύγει!
Σε γενικές γραμμές, ως «τοξικοί» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο περνούν «διπλά» μηνύματα βάζοντας τους άλλους σε σκέψεις ή κάνοντάς τους να νιώθουν υποτιμημένοι ή «λίγοι» συγκριτικά με αυτούς.
10+1 προβλήματα των φοιτητών του εξωτερικού
Για διάφορους λόγους πολλοί νέοι αποφασίζουν να σπουδάσουν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και όχι μόνο. Το θέμα δεν έγκειται στο κίνητρο που τους οδήγησε στην επιλογή αυτή, αλλά στο πώς τα βγάζουν πέρα σε μία ξένη χώρα.
Πέντε είδη βαρεμάρας
Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι δεν πλήττουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Αντιθέτως έχουν εντοπίσει πέντε διαφορετικούς τύπους ανίας. Ο τελευταίος, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα, θεωρείται μάλιστα ο πιο ανησυχητικός.
Δουλειά και παράλληλα σπουδές. Δεν είναι ακατόρθωτο!
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι πολύ συνηθισμένο οι φοιτητές να δουλεύουν για να πληρώσουν τις σπουδές τους. Υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουν δουλειά και σπουδές έτσι ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω για ένα καλύτερο αύριο.
Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να ενηλικιωθεί
Πώς θα συμπεριφέρονται τα παιδιά μας στην κοινωνία αλλά και στην αγορά εργασίας αύριο, όταν έχουν μάθει ήδη από το σπίτι να τα βρίσκουν όλα έτοιμα χωρίς να κοπιάζουν;
Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς
Είναι πολύ δύσκολο για μία γυναίκα που 18 χρόνια είχε ως βασικό και πρωταρχικό της ρόλο τη μητρότητα, να αποδεχτεί ότι η φροντίδα των παιδιών της δε θα γεμίζει πλέον την καθημερινότητά της. Η γυναίκα αυτή καλείται να δημιουργήσει μία νέα ταυτότητα στο επίκεντρο της οποίας δε θα είναι πλέον τα παιδιά της.