Πώς το «κυνήγι των likes» καταστρέφει την ευτυχία μας
Το social media μας χαλάνε την διάθεση και δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, υποστηρίζει έρευνα στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων.
Το social media μας χαλάνε την διάθεση και δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, υποστηρίζει έρευνα στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων.
Πριν βιαστείς να το μαλώσεις, σκέψου μήπως αυτή η συμπεριφορά πηγάζει από εσένα. Αυτοί είναι 3 συχνοί λόγοι που ένα παιδί λέει ψέματα και πηγάζουν από... εσένα!
Άλλα μέλη αποτελούν την “φωνή” της οικογένειας και είναι πιο “αντιδραστικά”, καθώς εξωτερικεύονται περισσότερο και έχουν μια πιο “δυναμική” παρουσία, ενώ άλλα έχουν πάρει τον ρόλο του “καλού παιδιού”.
Η επιλογή χρώματος, η τοποθέτηση της ανθρώπινης φιγούρας στο χαρτί, ο σχεδιασμός ενός δέντρου ή σπιτιού, ακόμη και μία σκοτεινή, ανεξήγητη φιγούρα, έχουν την δική τους ερμηνεία στον εσωτερικό παιδικό κόσμο.
Μερικές φορές ο πιο εύκολος τρόπος για να διαχειριστείς τη μάχη που γίνεται μέσα σου σαν γονιός, είναι να περάσεις στην αντεπίθεση. Έτσι, αρχίζεις να διογκώνεις τα «λάθη» των άλλων, για να κάνεις τα δικά σου να φαίνονται πιο μικρά.
Η εικόνα του εαυτού και συγκεκριμένα του σώματος δεν σταματά σχεδόν ποτέ να απασχολεί τον άνθρωπο. Σημασία βέβαια έχει η εξοικείωση, η φροντίδα, η αγάπη και αποδοχή που θα δείξει κάποιος από την νηπιακή του κιόλας ηλικία.
Οι ειδικοί προτείνουν κάποιους τρόπους με τους οποίους ο αποχωρισμός του παιδιού και της μητέρας για την ένταξή του στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο μπορεί να γίνει μία ευκολότερη διαδικασία και για τους δύο.
Τι γίνεται όταν η οικογένεια μεγαλώνει; Μοιράζονται όλα τα μέλη της οικογένειας τα ίδια συναισθήματα, ή κάποιος μοιάζει να είναι ενοχλημένος από το χαρμόσυνο γεγονός;
Η μαγεία του να μεγαλώνεις παιδιά όταν νιώθεις πληγωμένος σαν ενήλικας, είναι ότι τα παιδιά σου σε ανατρέφουν όσο τα ανατρέφεις κι εσύ. Οι αγνές τους ψυχούλες σε θεραπεύουν απ' όσα σε πλήγωσαν και σαν αποτέλεσμα η πίστη σου στα καλά πράγματα αποκαθίσταται.
Ήδη από τα χρόνια του δημοτικού τα παιδιά θεωρούν τις ερωτήσεις των γονέων προβλέψιμες και βαρετές. Συχνά απαντούν από συνήθεια. «Πώς πήγε το σχολείο;» «Καλά».