ΗΛΙΚΙΑ 0 - 2    ΑΡΘΡΑ

Η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται μόνο στο φαγητό!

Τρεις νέες έρευνες επισημαίνουν ότι η παιδική παχυσαρκία δεν είναι μόνο θέμα υπερβολικού φαγητού, έλλειψης σωματικής άσκησης ή κακού μεταβολισμού.

Τα 6 είδη «τοξικών» ανθρώπων που κάθε μαμά οφείλει ν’ αποφεύγει!

Σε γενικές γραμμές, ως «τοξικοί» χαρακτηρίζονται οι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο περνούν «διπλά» μηνύματα βάζοντας τους άλλους σε σκέψεις ή κάνοντάς τους να νιώθουν υποτιμημένοι ή «λίγοι» συγκριτικά με αυτούς. 

5 ερωτήσεις για τα δοντάκια του

Μόλις σκάει το πρώτο δόντι του μωρού, αρχίζουν και οι απορίες: Πότε είναι η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο; Χρειάζονται βούρτσισμα τα νεογιλά δόντια; Να χρησιμοποιώ παιδική οδοντόκρεμα ή μόνο νερό;

5 θυσίες για το... καλό σας!

Όταν γίνεσαι γονιός, λένε όλοι, πρέπει να ξεχάσεις την παλιά σου ζωή. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα και να αφοσιωθείς πλήρως στα παιδιά σου. Όταν, μάλιστα, γίνεσαι μαμά, η ζωή σου -λένε- οφείλει να αλλάξει ακόμα περισσότερο.

10 πράγματα που οι ευτυχισμένες μαμάδες κάνουν διαφορετικά

Μερικές γυναίκες πιστεύουν ότι η μητρότητα θα τις κάνει αυτόματα ευτυχισμένες. Κι ενώ αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, το να μεγαλώνεις ένα παιδί, δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε κάνει κάθε μέρα να ξυπνάς με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Γιαγιά, baby sitter ή παιδικός σταθμός;

Επιστρέφεις με το καινούριο, μικροσκοπικό μέλος της μικρής σου οικογένειας στο σπίτι από το μαιευτήριο και για λίγο καιρό ξέρεις ότι θα είστε αυτοκόλλητοι –γιατί, πολύ απλά, δεν γίνεται αλλιώς. Τι γίνεται όμως όταν η επιστροφή στη δουλειά είναι μονόδρομος; Ποιος θα αναλάβει το μωρό;

Γιατί ο μπαμπάς δεν περνάει χρόνο με τα παιδιά και πώς μπορεί αυτό ν' αλλάξει.

Ταϊζεις τα παιδιά. Κάνεις μπάνιο τα παιδιά. Βάζεις για ύπνο τα παιδιά. Εντωμεταξύ, ο άντρας σου κάθεται εκεί, στο παράλληλο σύμπαν του. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί δεν περνάει χρόνο με τα παιδιά. Ίσως αναρωτιέσαι πότε αυτή η ομάδα των δύο μετατράπηκε σε υπερδύναμη του ενός.

Όταν το παιδί απομακρύνει το ζευγάρι

Υπάρχει ένα ποσοστό ζευγαριών, το οποίο εκτιμάται περίπου από 18% έως 30%, που βιώνει καλύτερη ποιότητα στη σχέση µετά τον ερχοµό του παιδιού. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. 

Πώς θα παραμείνει το μωρό μου υγιές όλο το χειμώνα;

Καθώς η θερμοκρασία χαμηλώνει και μπαίνουμε πια για τα καλά στο χειμώνα, οι γονείς αναρωτιούνται πώς να διαφυλάξουν με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των παιδιών τους.

15 συμβουλές για τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο

Το πιο αγαπημένο πλασματάκι έφτασε και το σκηνικό σε τίποτα δεν θυμίζει ταινία. Μάλλον, ίσως θυμίζει...ταινία τρόμου! Είναι μια πρόκληση για τη νέα μαμά και αν προσέξει μερικά πραγματάκια, όλα θα είναι πιο εύκολα!

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange