ΗΛΙΚΙΑ 0 - 2    ΑΡΘΡΑ

Οι καλύτερες συμβουλές για νέους γονείς

Σε μια προσπάθεια να δοθούν κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις σε κάποια από τα συνηθέστερα ερωτήματα γονιών, δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με διάσημους -επιστήμονες και μη- γονείς, οι καλύτερες γονεϊκές συμβουλές.

Οργανωθείτε και κερδίστε χρόνο!

Όταν είσαι γονιός, συχνά φαίνεται ότι ο χρόνος σε ξεπερνά. Φαγητό, ψώνια, δραστηριότητες, συναντήσεις: τα πάντα φαίνονται δύσκολα όταν η μέρα έχει μόνο 24 ώρες!

Προστασία των παιδιών από την έκθεση τους στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία (wifi, Bluetooth, κινητά τηλέφωνα)

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει απόλυτα τεκμηριωθεί η βλαβερή επίδραση τους στο ανθρώπινο σώμα εντούτοις είναι σοφό να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, έτσι ώστε τα παιδιά μας να εκτίθενται όσο το δυνατό λιγότερο στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία.

Όσα δεν γνωρίζετε για την όμορφη μυρωδιά των μωρών

Σύμφωνα με μελέτες η μυρωδιά ενός νεογέννητου ερεθίζει εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες επίσης ενεργοποιούνται από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Γράμμα στον εαυτό μου για εκείνες τις μέρες που νιώθω ότι είμαι η χειρότερη μαμά!

Όπως μπορείς να συγχωρήσεις στο σύζυγό σου τα λάθη του, έτσι πρέπει να συγχωρήσεις και στο εαυτό σου ότι απλά έχεις μια κακή μέρα. Βάλε ένα ποτήρι κρασί, χαλάρωσε στον καναπέ και αναδιοργανώσου. Δεν πειράζει, κάνε ένα διάλειμμα και θα δεις τα πράγματα διαφορετικά.

Σταματήστε να μου λέτε πόσο τυχερή μαμά είμαι που δεν δουλεύω

Το να μένει στο σπίτι ένας νέος γονιός σήμερα διαφέρει πολύ από τον τρόπο που παρουσιάζονται οι μη εργαζόμενες μαμάδες στις ταινίες και το να μπορούμε να μιλάμε γι’αυτό ανοιχτά θα βοηθήσει τους μελλοντικούς γονείς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη ζωή τους.

Για ποιο λόγο πρέπει να μιλάτε στο μωρό σας

Οι ερευνητές λένε ότι τα μωρά που έχουν εκτεθεί σε ένα επικοινωνιακό περιβάλλον αντιδρούν καλύτερα στον ήχο, κάνουν εύκολα φιλίες και απορροφούν πληροφορίες για τον κόσμο γύρω τους με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι οι συνομήλικοι τους.

10 χρήσιμα tips για νέες μαμάδες

Είναι πολύ πιθανό να πάθετε μια μικρή υστερία για διάφορα πράγματα, αλλά μην ανησυχείτε: μέχρι τα πρώτα του γενέθλια θα είστε πολύ πιο χαλαρή απέναντι σε πολλά ζητήματα.

Τα «κακομαθημένα» μωρά είναι τα ευτυχισμένα μωρά!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από αυτόν που θέλει τα βρέφη να γίνονται κακομαθημένα όταν ανταποκρινόμαστε άμεσα στο κλάμα τους και ικανοποιούμε τα «θέλω» τους.

Πότε να πάει στον παιδικό;

Όσο καλή μαμά και να είστε, όση διάθεση και γνώσεις και να έχετε δεν μπορείτε με τίποτα να καλύψετε αφενός το εύρος των δραστηριοτήτων ενός παιδικού σταθμού και αφετέρου τα οφέλη που θα έχει το παιδί σας από τη συνύπαρξη με άλλα συνομήλικα παιδιά.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange