ΗΛΙΚΙΑ 0 - 2    ΑΡΘΡΑ

Τι βλέπει το μωρό μου ;

Είναι καλό οι γονείς να γνωρίζουν τα στάδια ανάπτυξης όρασης σε ένα παιδί, ώστε εάν υποπτεύονται ότι το παιδί δεν βλέπει σωστά ή έχει κάποιο πρόβλημα με τα μάτια (προβλήματα όρασης), να συμβουλεύονται εγκαίρως ειδικό.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον ύπνο του μωρού μας

Καθιερώστε μία διαδικασία ύπνου ώστε το μωρό σας να αποκοιμιέται χωρίς τη δική σας βοήθεια, επαφή, φωνή ή ακόμη και παρουσία. Τα μωρά που μαθαίνουν να κοιμούνται μόνα τους είναι σωματικά ικανά να κοιμούνται τη νύχτα χωρίς να ξυπνούν για φαγητό.

Τα πρώτα δοντάκια είναι σημαντικά

Γιατί είναι σημαντικά τα πρώτα δοντάκια, πώς μπορώ να τα προστατεύσω, πότε να ξεκινήσουμε το βούρτσισμα και τι να κάνω αν τραυματιστούν τα δοντάκια του μικρού μου.

Τα 10 λάθη της πρωτάρας μαμάς

Όλοι οι νέοι γονείς αισθανόμαστε ότι το να μην κλαίει το μωρό είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα της σωστής ανατροφής του. Όμως το κλάμα τις περισσότερες φορές αποτελεί έναν κώδικα επικοινωνίας.

8 λόγοι για να διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά σας

Μέσα από τα παραμύθια τα παιδιά συναντούν προκλήσεις με τις οποίες παλεύουν και οι ενήλικες: την προδοσία, τις ίντριγκες, τους τσακωμούς και τη ζήλια.

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από γονείς, είστε και σύντροφοι.

Ο ερχομός ενός παιδιού, αναμφισβήτητα είναι ένα ευχάριστο γεγονός στη ζωή ενός ζευγαριού. Παράλληλα όμως, ένα παιδί αλλάζει την καθημερινότητα, τις συνήθειες και τις προτεραιότητες του ζευγαριού. 

Όταν τσακώνονται τα αδέλφια

Καθώς τα δυο παιδιά μεγαλώνουν μαζί, αποκτούν σιγά σιγά τη δική τους σχέση καθώς και δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να αντέχουμε να μην παρεμβαίνουμε σα γονείς στους τσακωμούς τους.

Είμαι μαμά και...είμαι καλά!

Όταν γίνεσαι μαμά, η ζωή σου αλλάζει για πάντα. Μέσα στην απόλυτη αφοσίωση, εύκολα όμως χάνεις την παλιά σου ανεμελιά, και εξίσου εύκολα ξεχνάς τις όποιες επιθυμίες σου. 

Μπαμπάδες σε κατάθλιψη

Σύμφωνα με μία έρευνα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε 28 διαφορετικές  χώρες,  ένα σημαντικό ποσοστό των νέων μπαμπάδων εμφανίζουν κάποια μορφή κατάθλιψης λίγο πριν και κυρίως μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Γιατί είναι καλό να μοιράζονται τα αδέρφια το ίδιο δωμάτιο

Δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο μεγαλώνουν μαζί κάθε λεπτό. Αυτό τους δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για να αποτυπώσουν αναμνήσεις ακριβώς τη στιγμή που αυτές γεννιούνται.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange