4 τρόποι να αναθερμάνετε τη σχέση σας

Η σχέση πεθεράς και νύφης είναι σημαντική, γι’ αυτό και αξίζει κάθε προσπάθεια να τη βελτιώσετε αν υπάρχουν προβλήματα ώστε να γίνει όσο πιο καλή γίνεται.

Όποια κι αν είναι η σχέση σας όμως, είτε είναι φιλική, είτε είναι κακή, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι η πεθερά σας είναι η μητέρα του συντρόφου σας και γιαγιά των παιδιών σας. Ειδικά ο τελευταίος ρόλος είναι πολύ σημαντικός για εκείνη.

Αν λοιπόν συσφίξετε τη σχέση σας, τα οφέλη θα είναι πολλά για όλη την οικογένεια και μάλιστα μπορεί να αποτελέσει πηγή υποστήριξης. Ακόμη κι αν οι σχέση σας δεν είναι καλή, υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί.

 

1. Καλές προθέσεις

Ίσως εκείνη να προτείνει ένα καλύτερο τρόπο ταΐσματος του μωρού ή να αφήνει το παιδί σας να βλέπει τηλεόραση, κάτι που εσείς δεν επιτρέπετε. Είναι απογοητευτικό αλλά η πεθερά σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και κάθε παρέμβαση που κάνει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλει απλά να ανακατεύεται. Μπορεί να θέλει απλά να βοηθήσει.

Σκεφτείτε ποια είναι εκείνα που σας ενοχλούν πραγματικά και τι μπορείτε να υπομείνετε. Πάντα όμως να δείχνετε τον απαραίτητο σεβασμό – εκείνη είναι σε θέση να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές και θέλετε αυτή η σχέση να γίνει καλύτερη.

 

2. Κάντε σαφή τα όριά σας

Αν θέλετε η πεθερά σας να ξέρει ποια είναι εκείνα που σας ενοχλούν και να ακολουθεί κάποιους κανόνες όσον αφορά την ανατροφή του μωρού, εξηγήστε της το σκεπτικό σας.

Πείτε της ότι εκτιμάτε το γεγονός ότι θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν θέλετε το παιδί σας να τρώει γλυκά τις απογευματινές ώρες γιατί έτσι δεν θα έχει όρεξη για το δείπνο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει τον τρόπο σκέψης σας και δεν θα κάνετε μούτρα η μία στην άλλη.

 

3. Περάστε ποιοτικό χρόνο με τη πεθερά σας

Από ‘δω και στο εξής, θα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας, φροντίστε λοιπόν αυτή η σχέση να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Προτείνετε της να πάτε μια μέρα μαζί το μωρό στο πάρκο ή πηγαίνετε όλοι μαζί σε έναν παιδότοπο ή απλά για καφέ. Σκεφτείτε ότι έχετε ένα κοινό αγαπημένο θέμα συζήτησης που δεν είναι άλλο από το μωρό σας. Η πεθερά δεν είναι μόνο μια «λύση» για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης: όταν δηλαδή θέλετε να πάτε κάπου και χρειάζεστε απεγνωσμένα ένα άτομο εμπιστοσύνης να σας κρατήσει το μωρό.

 

4. Μην χρησιμοποιείτε τον σύντροφό σας ως μεσάζοντα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ζητάτε από τον σύντροφό σας να παίζει τον ρόλο του «πυροσβέστη» στη μεταξύ σας σχέση με τη μητέρα του αλλά λιγότερη αμηχανία και ένταση θα υπάρχει αν της μιλήσετε εσείς η ίδια. Αυτό επειδή είναι σημαντικό να χτίσετε εσείς η ίδια την σχέση σας με την πεθερά σας.

Και να θυμάστε ότι οποιαδήποτε σχέση, είτε με τους συνεργάτες, είτε με φίλους και οικογένεια, έχει σκαμπανεβάσματα. Έτσι είναι η ζωή και απλά προσπαθούμε να την κάνουμε όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

 

Άρθρο: Βιολέττα Αθανασιάδου


  Το διαβάσαμε εδώ