ΗΛΙΚΙΑ 0 - 2    ΑΡΘΡΑ

Παιδικές ιώσεις

Σίγουρα όλες οι μαμάδες ψάχνουν τρόπους πρόληψης ώστε να αποφύγουν τις παιδικές ιώσεις που ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν τα παιδιά τους μέσα στον Φθινόπωρο αλλά και τον Χειμώνα. Δείτε παρακάτω 14 συμβουλές που σίγουρα θα φανούν χρήσιμες τόσο στις νέες μανούλες όσο και τις παλιές.

Η νταντά που ψάχνω

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των εργαζομένων που έχουν μικρά παιδιά είναι ο άνθρωπος που θα τα προσέχει στο σπίτι. Tι πρέπει να ξέρετε για να κάνετε σωστή επιλογή και πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας περνάει ή όχι καλά μαζί της.

Ο πονοκέφαλος της αντιβίωσης

Πόσες φορές έχετε πετάξει εμφανώς εκνευρισμένοι την αντιβίωση του παιδιού σας πάνω στο τραπέζι, έπειτα από πολύωρη προσπάθεια να το πείσετε να την πάρει; Tο να εξηγήσετε σε ένα τρίχρονο ότι πρέπει να πιει το φάρμακο για το δικό του καλό είναι τελείως άσκοπο, όπως και να το κυνηγάτε μέσα στο σπίτι. 

Πόση τηλεόραση τελικά ;

Γιατί τα παιδιά παρακολουθούν ώρες ατέλειωτες τηλεόραση; Mπορεί αυτό να τους δημιουργήσει προβλήματα; Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς; Mήπως οι κίνδυνοι από το «χαζοκούτι» είναι απλώς μύθοι;

Ώρα για πραγματικό φαγητό !

Μετά τους 6 μήνες, το μωρό παύει πλέον να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα με το μητρικό γάλα και αρχίζει να γνωρίζει σταδιακά τον κόσμο των στερεών τροφών. Ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξει η νέα μαμά ώστε το πέρασμα από τον θηλασμό στο... κουτάλι και την κρέμα να γίνει με ομαλό, ασφαλή και υγιεινό τρόπο.

Ώρα για οφθαλμίατρο

Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να πάμε το παιδί μας στον οφθαλμίατρο; Τι μπορούμε να προλάβουμε μ' ένα προληπτικό έλεγχο; 

Απέκτησα αδερφάκι !

Πλησιάζει η ώρα να γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Έρχεται η στιγμή του τοκετού. Οι γονείς σπεύδουν στο μαιευτήριο, ενώ το πρώτο παιδί, νήπιο συνήθως, μετακομίζει στον παππού και την γιαγιά, σε άλλο σπίτι, μερικές φορές και σε άλλη πόλη. Το αδερφάκι του γεννιέται, περνάει τις πρώτες του ημέρες στο μαιευτήριο, χωρίς το μεγάλο να το έχει ακόμα συναντήσει.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange