ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ

Αμυγδαλίτιδες στα παιδιά!

Τόσο η αμυγδαλίτιδα όσο και η φαρυγγίτιδα είναι βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις στο πίσω μέρος του λαιμού που προκαλούν πονόλαιμο. Όταν το παιδί έχει αμυγδαλίτιδα και φαρυγγίτιδα, οι αμυγδαλές διογκώνονται και εμφανίζουν φλεγμονή. Τι πρέπει να γίνει σ'αυτή την περίπτωση;

ΠΡΟΒΟΛΗ

Τι να κάνουμε αν το παιδί μας καπνίζει

I motivi per cui un ragazzo inizia a fumare possono essere i più svariati, ma il punto non è tanto il come e il perché inizia, quanto piuttosto riuscire a farlo smettere. Come sappiamo tutti infatti, e chi fuma lo sa meglio degli altri, il fumo genera dipendenza fisica e anche psicologica.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Το μπάνιο στη θάλασσα κάνει καλό στην υγεία μας

Ο Γάλλος βιολόγος Ρενέ Κεντόν, περίπου τρεις δεκαετίες πριν, επισήμανε τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας για τον οργανισμό και απέδειξε ότι το θαλασσινό νερό έχει ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού.

ΠΡΟΒΟΛΗ

10 μύθοι και αλήθειες για το πρώτο καλοκαίρι του μωρού

Το βουνό κάνει καλό στα παιδιά κάτω του ενός έτους;  Τους πρώτους μήνες το μωρό μπορείνα ταξιδέψει με αεροπλάνο; Tώρα το καλοκαίρι, μπορώ να ετοιμάζω το μπιμπερό του μωρού μου από πριν; Αυτές και άλλες αμφιβολίες για την ασφάλεια του μωρού σας, απαντώνται εδώ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Δύσκολα κόβονται οι κακές συνήθειες. Είναι όμως εφικτό!

Όλοι μας έχουμε κακές συνήθειες. Τις ξεκινάμε μιμούμενοι τους γύρω μας και τις μετατρέπουμε σε τρόπο ζωής ασυνείδητα. Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δεν μας κάνουν καλό αλλά δεν μας βλάπτουν και ανεπανόρθωτα. Όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες που καλό θα ήταν να τις κόβαμε μαχαίρι.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πώς φροντίζω τους γονείς με άνοια

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε παιδιού που συνειδητοποιεί πως ο γονιός του δεν είναι πια "παντοδύναμος" και "αυτόνομος", όπως έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, η πάροδος της ηλικίας αφήνει τα σημάδια της στο σώμα και οδηγεί σε φυσική έκπτωση όλων των λειτουργιών.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πώς να ντύσετε το μωρό σας το καλοκαίρι;

Πόσο ζεσταίνεται άραγε το νεογέννητο; Μήπως κρυώνει; Να του φορέσουμε καλτσάκια; Και το βράδυ; Μήπως παρά τη ζέστη, το μωρό μας χρειάζεται ένα ελαφρύ κουβερτάκι; Ή μήπως τελικά όλα αυτά είναι απλές εμμονές που είχαν οι παλιοί που μας έντυναν σαν κρεμμύδια; 

ΠΡΟΒΟΛΗ

Εφηβεία και διατροφικές διαταραχές

Όταν ο έφηβος με διατροφικές διαταραχές, αναγνωρίσει και εκφράσει τις συγκρούσεις του, παύει να χρησιμοποιεί την τροφή του προκειμένου να αρνηθεί τον εαυτό του ή τους άλλους.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Προστασία των παιδιών από την έκθεση τους στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία (wifi, Bluetooth, κινητά τηλέφωνα)

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει απόλυτα τεκμηριωθεί η βλαβερή επίδραση τους στο ανθρώπινο σώμα εντούτοις είναι σοφό να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, έτσι ώστε τα παιδιά μας να εκτίθενται όσο το δυνατό λιγότερο στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: η επικίνδυνη μόδα των νέων

Ο τρόπος χρήσης του, ενέχει τον κίνδυνο αυξανόμενης έκθεσης σε βλαβερές χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, ακεταλδεϋδη, ακρολεϊνη.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange