ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα μωρά θέλουν... συζήτηση!

Τα μωρά που έχουν εκτεθεί σε περισσότερη ανθρώπινη ομιλία είναι καλύτερα στο να καταφέρνουν να βρίσκουν ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούν να επικοινωνούν, καθώς επίσης απορροφούν πιο εύκολα τις πληροφορίες που «στέλνει» το περιβάλλον και ο κόσμος γύρω τους.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πότε θα περπατήσει το παιδί μου; Τα πρώτα του βήματα

Όλοι οι νέοι γονείς αναρωτιούνται: Πότε θα περπατήσει το παιδί μου; Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς το τέλος του πρώτου έτους της ζωής τους, μεταξύ εννέα και δώδεκα μηνών.

ΠΡΟΒΟΛΗ

10 μύθοι και αλήθειες για το πρώτο καλοκαίρι του μωρού

Το βουνό κάνει καλό στα παιδιά κάτω του ενός έτους;  Τους πρώτους μήνες το μωρό μπορείνα ταξιδέψει με αεροπλάνο; Tώρα το καλοκαίρι, μπορώ να ετοιμάζω το μπιμπερό του μωρού μου από πριν; Αυτές και άλλες αμφιβολίες για την ασφάλεια του μωρού σας, απαντώνται εδώ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Υπάρχει όριο στις αγκαλιές;

Η αγκαλιά, τα χάδια και η άνευ όρων αποδοχή, θα χτίσουν έναν ασφαλές συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των γονέων και του παιδιού, τα οφέλη του οποίου θα του είναι χρήσιμα όλη του τη ζωή.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Το IQ συνδεέται με το ρυθμό ανάπτυξης του βρέφους

Τα νεογέννητα παιδιά που αναπτύσσονται ταχύτερα κατά τον πρώτο μήνα της γέννησής τους, αποκτούν μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης στη μετέπειτα ζωή τους.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα υπερκινητικά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευφυή

Η φυσική περιέργεια των παιδιών εξελίσσεται μέσα από την κίνηση. Δεν είναι άστοχη και άσκοπη. Τα ωριμάζει, τα γυμνάζει, προάγει την αυτοεικόνα τους. Βοηθά να ανακαλύψουν την σχέση εαυτού και περίγυρου.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Μητρότητα: Γίνεται ποτέ πιο εύκολο;

Ναι, η μητρότητα είναι υπέροχη και δεν θα την αλλάζετε με τίποτα, όμως... γίνεται ποτέ πιο εύκολη; Θα μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο π.χ. σε δύο χρόνια από σήμερα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να το ανακαλύψουμε...

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η συμβολή της λογοτεχνίας στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού

Μακροχρόνιες έρευνες απέδειξαν ότι η μύηση του παιδιού από την πολύ μικρή του ηλικία στον έντεχνο λόγο συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια, στην ανάπτυξη της φαντασίας, στην ψυχική ωρίμανση και φυσικά στην γλωσσική του ανάπτυξη.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Όσα δεν γνωρίζετε για την όμορφη μυρωδιά των μωρών

Σύμφωνα με μελέτες η μυρωδιά ενός νεογέννητου ερεθίζει εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες επίσης ενεργοποιούνται από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Για ποιο λόγο πρέπει να μιλάτε στο μωρό σας

Οι ερευνητές λένε ότι τα μωρά που έχουν εκτεθεί σε ένα επικοινωνιακό περιβάλλον αντιδρούν καλύτερα στον ήχο, κάνουν εύκολα φιλίες και απορροφούν πληροφορίες για τον κόσμο γύρω τους με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι οι συνομήλικοι τους.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange