ΗΛΙΚΙΑ 18 - 25    ΑΡΘΡΑ

Μεταπτυχιακές Σπουδές: Τι, πού και πώς;

Δεν υπάρχει σωστός λόγος να κάνει κανείς μεταπτυχιακό, αλλά κάποιοι λόγοι μπορεί να λειτουργήσουν πιο θετικά και παρακινητικά από ότι κάποιοι άλλοι, και να βάλουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία.

Μητρότητα: Γίνεται ποτέ πιο εύκολο;

Ναι, η μητρότητα είναι υπέροχη και δεν θα την αλλάζετε με τίποτα, όμως... γίνεται ποτέ πιο εύκολη; Θα μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο π.χ. σε δύο χρόνια από σήμερα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να το ανακαλύψουμε...

Προς φοιτητές: Πώς να ξυπνάς (κάθε μέρα) νωρίς το πρωί – και τι να κάνεις μετά.

Καλή η φιλοσοφία περί του ξυπνήματος, αλλά τελικά στην πράξη πώς μαθαίνει κανείς να ξυπνάει νωρίς το πρωί; Όπως όλα τα πράγματα, το θέμα είναι να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη της συνήθειας για να πετύχεις τον στόχο σου μέσα από μικρές, συχνές αλλαγές.

Επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στη σχέση των δύο φύλων

Σήμερα, πολλά άτομα από επιλογή βιώνουν την μοναξιά, γιατί επικρατεί η «φοβισμένη» άποψη ότι θα «επιβαρυνθούν» πολύ περισσότερο εάν «φορτωθούν» τα προβλήματα ενός συντρόφου.

«Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή». Andre Gide

O Γάλλος συγγραφέας που πήρε Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1947, μας βάζει πραγματικά να κολυμπήσουμε στα βαθιά και στα ανοιχτά! Και πώς να μην είναι βαθιά τα νερά όταν μιλάμε για «θάρρος», «απομάκρυνση» και για «ανακάλυψη»;

Η μουσική βοηθάει στο διάβασμα

Όταν μελετάμε, είναι σημαντικό να επιλέξουμε την κατάλληλη μουσική. Αυτή η συσχέτιση αυξάνει τη συγκέντρωση και διεγείρει τη διαδικασία της μάθησης.

Τα επαγγέλματα που θα “αντέξουν” στο μέλλον

Η κρίση έχει φέρει ανατροπές στην αγορά εργασίας και οι νέοι αναζητούν επαγγέλματα που θα μπορέσουν να “αντέξουν”, προκειμένου να σπάσουν το φάσμα της ανεργίας.

6 απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε την Κυριακή για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τις Κυριακές το απόγευμα για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά (και ουσιαστικά) για τη νέα εβδομάδα.

Η οικογένεια ως βατήρας

Η οικογένεια αποτελεί πάντοτε τον βατήρα, και κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε στην άκρη του και να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τον κόσμο και τη μετέπειτα ζωή.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: η επικίνδυνη μόδα των νέων

Ο τρόπος χρήσης του, ενέχει τον κίνδυνο αυξανόμενης έκθεσης σε βλαβερές χημικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, ακεταλδεϋδη, ακρολεϊνη.

copyright © 2019 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange