ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ

“Κολλημένοι” στις οθόνες οι Έλληνες έφηβοι

Aπό τη μία μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης ή βίντεο από τους έφηβους, ενώ από την άλλη αυξήθηκε ραγδαία η ενασχόλησή τους με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και λιγότερο με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Έφηβοι. Να πάνε διακοπές με την παρέα τους;

Κάποια στιγμή, κυρίως στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, οι έφηβοι επιδιώκουν ή και «απαιτούν» να πάνε διακοπές με τη συντροφιά τους, χωρίς την επίβλεψη των γονιών. Η αρχική σκέψη των περισσότερων γονιών είναι να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Βλέποντας όμως την αντίδραση του εφήβου τους, νιώθουν υποχρεωμένοι να ελιχθούν.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Εφηβεία και η τέχνη της δύσκολης συζήτησης

Υπάρχουν γονείς που έχουν καταφέρει την επικοινωνία και εμπιστοσύνη στη σχέση με τα παιδιά τους, κι ακόμη και οι έφηβοι ζητούν τη συμβουλή τους. Πώς το καταφέρνουν;

ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν διαβάζει γιατί είναι ερωτευμένος/η. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Οι έφηβοι δεν είναι πια παιδιά, όπως τα ήθελαν ως τώ­ρα οι γονείς τους, υπάκουα και πειθαρχημένα. Ούτε είναι τα παιδιά που προγραμμάτιζαν οι γονείς τους να είναι, δηλαδή να πραγματοποιούν ικανοποιητικά τις δικές τους επιθυμίες, ίσως και τα δικά τους όνειρα.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου ανάμεσα σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, η ηλικία έναρξης σεξουαλικών επαφών ήταν τα 18 χρόνια. Σήμερα η ηλικία αυτή έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πώς να αντιμετωπίσετε τα νεύρα του έφηβου παιδιού σας

Ο μέσος έφηβος θα φωνάξει, θα βρίσει, θα κοπανήσει με οργή την πόρτα, θα βάλει τα ακουστικά του και δεν θα ξαναμιλήσει για ώρες.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο εφιάλτης του κινητού !

Αναρωτιέστε κι εσείς πότε είναι η σωστή ηλικία για να αγοράσετε στο παιδί σας κινητό τηλέφωνο; Πριν "παραδοθείτε" στην επίμονη γκρίνια του, διαβάστε αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Έπιασα το παιδί μου να καπνίζει»

Tο σοκ είναι μεγάλο για τους γονείς όταν ανακαλύπτουν ότι το μέχρι προχθές «μικρό» τους κυκλοφορεί με ένα πακέτο τσιγάρα! Ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή τους;

ΠΡΟΒΟΛΗ

Εφηβεία και ανασφάλειες

Η περίοδος όπου οι έφηβοι έπαιζαν ξέγνοιαστοι στο πάρκο, στο δρόμο, στην αυλή, που πήγαιναν στο σχολείο χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα φορέσουν ή που δεν περνούσε καν από το μυαλό τους το αν το κόκκινο χρώμα ταιριάζει με το καφέ… τελείωσε!!! 

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Γενιά Ζ»: Πώς η τεχνολογία δημιούργησε την πιο συντηρητική γενιά παιδιών μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι έφηβοι που γεννήθηκαν μετά το 2000, η αποκαλούμενη και «γενιά Ζ», είναι η πιο συντηρητική κοινωνικά γενιά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

copyright © 2018 SIREN DESIGN   Ειρήνη Ρητσοπούλου

Design by Siren Design   |   Develop by WebOrange